Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Antalya turizmi, önlemini almış

Antalya turizmi, önlemini almış

Antalya turizmi, önlemini almış

Geçtiğimiz hafta, 3 günlüğüne Kültür ve Sanat Muhabirleri Derneği’nin misafiri olarak Antalya’da idik. Burada Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra otellerini de görme şansımız oldu.

Öncelikle bu programın en başında olması gerektiği gibi Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar’dan Antalya turizmi ve kültürel yapısı ile ilgili bir sunum dinledik. Antalya’nın tarım ve turizm şehri olduğunu biliyorduk ama Sayın Acar sayesinde, ticaret ve teknoloji şehri olduğunu da öğrendik.

Yine program dahilinde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerinden 2000 yıllık Aspendos’u, Perge kentini gezme şansına eriştik. Her zaman böyle bir tarihi yeri gezerken aklımda “orada yüzyıllar önce hayatlar yaşandığını düşünür ve işin doğrusu ürperirim. Ve buralarda da aynı şeyleri hissettim. Düşünsenize 2000 yıl önce Aspendos’ta insanlar tiyatro veya gösteri izliyorlardı. Ve 2000 yıl sonra şimdi onların oturdukları yerde oturup fotoğraf çektiriyoruz. İlginç değil mi?

Perge kenti çok daha ilginç, ana caddesiyle, pazarıyla, alışveriş dükkanlarıyla, hamamıyla bir tarih barındırıyor içerisinde… Tabii ki buraları bir de rehber eşliğinde gezmiş olmak çok daha güzel bir duygu işin doğrusu.

Antalya için önemli bir turistik yer de malumunuz olduğu üzere Kaleiçi bölgesidir. Ve bu programımızda, bu bölgeyi de daha yakından görmüş olduk. Gerçekten otantik kafeleriyle, nezih Pub’larıyla, tamamen restore edilmiş eski tip evleriyle ve sokaklarıyla gerçekten görülmeye ve gezilmeye değer bir yerdi. Ve bu gezdiğimiz tarihi kültür ve turizm kokan yerlerde en ilginci, koronavirüs önlemleri son raddesine kadar alınmıştı.

Bu tarihi ve turistik yerleri gezip görebilmeniz için tabii ki Antalya’da kalabilmeniz gerekiyor. Ve bunun için de en önemli konu tabii ki otellerin durumu idi.

Biz de Kültür ve Sanat Muhabirleri Derneği olarak Lara’da Kundu Bölgesi’nde Venezia Palace De Luxe Resort Hotel’e misafir olduk. Otelin Genel Müdürü Tamer Onsoy’un ev sahipliğinde hem oteli tanıma hem de alınan önlemleri yakinen görme şansımız oldu.

Bir kere otele diyecek bir şey olmadığını sanırım tahmin edebiliyorsunuzdur. Gerçekten insanın dinlenip, rahat edebileceği “ultra lüks” bir otelden bahsediyorum. Ama tabii ki günümüzde en önemli konuyu, pandemi sürecinde alınan tedbirler ve turistlerin gönül rahatlığıyla gelip gelemeyeceği durumu oluşturuyordu.

Bu konuda Venezia Palace öncelikle gelen misafirlerine 5-6 sayfalık bir kılavuz hazırlamış. Bu kılavuzda, Genel olarak bir bilgi verildikten sonra, giriş işlemlerinde vücut ısısını ölçmekten başlayarak alınan giriş tedbirlerini; odalarda alınan ve uygulanacak tedbirleri, yeme-içme alanlarında uygulanacak tedbirleri, havuzlar ve plajda, eğlence ve aktiviteler sırasında, SPA ve Fitnes alanlarında, çocuk alanlarında, teknik hizmetlerin verilmesinde, kalite kontrol uygulamalarında ve de çalışanlarla ilgili alınan önlemler konusunda misafirlerine bilgilendirme hazırlamış.

Sonuçta gerçekten hem gönül rahatlığıyla yapılan, hem de neler yapılması ve neler yapılmaması gerektiğini bilen misafirlerin daha rahat tatil yapmasını sağlayacak bir ortam oluşturulmuştu.

Herkes için bu zamanlarda belki de en önemli olan konu sağlık güvenliği ise işte oteller önlemlerini alarak bu sağlık güvenliğini sağlayabiliyorlar ve Devlet de bu güvenliği sağlayan otellere bir belge veriyor. Bu belgesi olan otellere gidip gönül rahatlığıyla tatilinizi yapabilirsiniz. Bu konuyu da Venezia Palace De Luxe Resort Hotel Genel Müdürü Tamer Onsoy sayesinde öğrenmiş olduk.

Ve Kültür ve Sanat Muhabirleri Derneği’nin bu faaliyeti sayesinde Antalya’yı daha iyi tanıma ve pandemi sürecinde tatil yapma konusunda da tüm vatandaşları bilgilendirme imkanını yaşadık.

Dernek Başkanı İbrahim Gökdemir nezdinde bu bilgilendirmede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR