Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Çocuklarımızı internetten koruyalım

Çocuklarımızı internetten koruyalım

Artık çevremizde bulunan neredeyse yediden yetmişe herkesin elinde olan akıllı telefonlara olan ilgi artarak devam ediyor. Ancak gerek akıllı telefonlar ve gerekse bilgisayar bilinçli bir şekilde kullanıldığı zaman faydaları saymakla bitmez.

Ancak akıllı telefonları ve bilgisayarları çocuklarımız böyle mi kullanıyor? Buna maalesef evet diyemiyoruz. Millet olarak günde en az dört saatimizi bu cihazlarla oyalanarak geçiriyoruz. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz de bu zaman daha da artmaktadır.

Bilgi akışı ve iletişimi kolaylaştıran sanal alem beraberinde yanlış içeriğiyle sağlık ve sosyal problemleri beraberinde getirmektedir. İnternet doğru kullanıldığı sürece eğitim alanında, bilgi alanında gerçek bir nimettir. Ebeveynlerde başta internetin ödev ve araştırma açısından dolayı sıcak bakmışlardır.

Okullarda verilen ödevler nedeniyle internete girdiklerini ifade eden çocuklar, aslında   ödevden daha çok oyunlar,arkadaşlarıyla anlık ileti gönderme, alma isteği, sohbet odaları ile yabancılar yazışarak saatlerce boşa zaman harcamaktadırlar. Bu da çocuklarımızın  eğitim alanında başarısızlıklara, unutkanlık vakalarının artmasına, ciddi görme bozukluklarına, psikolojik ve bedensel gelişimlerini , aile ve sosyal ilişkilerini olumsuz yönde etkilemektedir.

Çocuklarımızın geleceğini, ruh ve beden sağlığını düşünmemiz gerektiğini unutmayalım.

Çocuklarınızı  uygunsuz, şiddet içeren oyunlardan,  sanal sohbetlerden uzak tutun.Çocuğunuzu internet başında yalnız bırakmayın ve mümkün olan en az zamanı internet başında geçirmesini sağlayın. Çocuklarınızla etkinlikler yapın ve mümkün olduğu kadar birlikte zaman geçirin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR