Ali Sait Öğe

Ali Sait Öğe

Nolcak şimdi!

Nolcak şimdi!

7 Haziran seçimlerinin ardından geçen süre içerisinde siyasilerin hükümet kurma çalışmaları olumsuz sonuçlandı. Şimdi yeniden bir seçim kararı alındı.

Peki, bundan sonra ne olacak?

1 Kasım seçimlerinin sonu ne olacak?

AK Parti 7 Haziran'da kaybettiği oyları geri alabilecek mi?

CHP mevcut oyunu koruyabilecek mi? Seçmenine nasıl bir seçim beyannamesi hazırlayacak?

MHP hükümet kurma süresince sergilediği tavır ile seçmeninin karşısına çıkıp neler söyleyecek?

1 Kasım'da liderler seçmenin karşısına çıktıkları zaman bu kez nasıl bir vaatte bulunacaklar?

Seçmen, bu kez liderlere, “7 Haziran seçimleri sonrası ne yaptınız? Hükümeti neden kuramadınız? Neden koalisyonda yer almaktan kaçındınız? Terör olaylarının birden bire artmasını nasıl açıklayacaksınız?” diye sormayacak mı!

Öyle ya! Vatandaş 7 Haziran seçimleri öncesi, 'eğer bu seçimlerde HDP barajı aşamazsa ülke kan gölüne döner’ korkusunu yaşıyordu.

Eeee, HDP barajı da aştı ama yine de ülke kan gölüne döndü. Bunun nedeni ne? Terör neden hortladı? Neden 50 günde 60'ın üzerinde şehit verdik. Tüm bu nedenleri seçmen sormayacak mı? Liderler bu sorulara nasıl bir yanıt verecek merak ediyorum.

Sosyal medyanın fenomeni Fuat Avni'nin bu konu ile ilgili son günlerde çok konuşulan yorumunu belki duymayan vardır onu kısaca hatırlatmak istiyorum, "Hükümet kurulmayacak. En kısa zamanda erken seçime gidilecek. Ama erken seçim öncesi ülke de iç savaş gibi yaşanan terör olayları nedeniyle Güneydoğu seçimlerde oy kullanılmayacak duruma getirilecek ve yeni dönemde Yalçın Akdoğan Başbakan olacak.” Bunlar Fuat Avni'nin paylaştığı yorumlar benimle bir alakası yok.

Bence bizim seçmenimiz bunların hiç birisini sormayacak. Çünkü bizim hesap sorma gibi bir alışkanlığımız ne yazık ki yok. Dünü çok çabuk unutan yarınımızı hiç düşünmeden yine bildiğimiz yolda gitmeye uygun bir yapıya sahibiz.

Ne olacak biliyor musunuz?

Liderler yine meydanlara çıkacak mahalle kavgası gibi birbirlerine olmadık hakaretleri yapacak, olmadık karalama kampanyalarını hayata geçirecek, tüm liderler yine birbirleri ile yarışırcasına vaatlerde bulunacak. Emekli ikramiyeleri, asgari ücret, işçi memur zammı alıp başını gidecek.

Enflasyon düşecek, zamlar duracak, maaşlar artacak, ülke güllük gülistanlık gösterilecek, yapımları yıllar önce tamamlanan ama her seçim öncesi sanki yeni yapılmış gibi lanse ettirilen çok başarılı (!) hizmetler bir kez daha billboardlarda yerini alacak.

Hatta geçen seçimlerde Konya'ya metro geliyordu ya(!) belki bu seçimlerde yat limanı bile yapılabilir.

Gerçi 7 Haziran ile 1 Kasım arasında 6 ay gibi kısa bir süre olacak. Bu 6 ay gibi bir sürede bakalım nasıl bir hizmetler yapılmış, hangi milyarlık yatırımlar tamamlanmış, hangi şehrimize hangi yatırımlar gelmiş(!) hep beraber göreceğiz.

Yıllar öncesinin yatırımlarının değişik fotoğrafları bu kez billboardlarda ki yerini alacak ve halkımız yine bu güzel görüntüler ile sakinleştirilecek.

Ve vatandaşımız sandık önüne geldiği zaman bunların hiç birisini sormadan, sandığa gidip kuzu kuzu aynı bildiği yere oyunu verip gelecek ve fazla değil birkaç ay sonra yine şikâyet etmeye ve söylenmeye başlayacak.

Ama tek bir vatandaşımız da çıkıp liderlere, "Birbirinize karşı saygılı olun, saygılı ve dürüst bir şekilde siyaset yaparak seçmeninizden oy isteyin” demeyecek.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yine meydanlara inecek, 'toplu açılış törenleri', 'halkımızla buluşma programları' adı altında yine seçmene seslenecek yine, 'ismini vermiyorum ama gönlümde bir parti var. Sizlerden bu partim için 400 milletvekili istiyorum' diyecek.

Yani, kısacası her seçimde yaşanan yanlışlıklar bu seçimde de yaşanacak.

Bakalım 2 Kasım'da ülkemizi nasıl bir sürpriz bekliyor hep beraber göreceğiz.

AK Parti tek başına iktidar olabilecek mi?

CHP oyunu artıracak mı?

MHP seçmeni nasıl bir tavır içerisinde olacak?

HDP barajı aşacak mı?

Diğer partiler yine bir seçim ittifakı içerisine girecek mi?

Ne olursa olsun ama her şeyin hayırlısı olsun. Seçim sonuçları ne olursa olsun ama Allah Aşkına artık şehit haberi almayalım.

Son olarak merhum lider Süleyman Demirel'in çok güzel bir tespiti vardı, "Koalisyonlar seçimlerden sonra değil, seçimlerden önce kurulur" diye.

Bu akıllı sistemi şimdi ki liderlerimiz kullanabilecek mi bilmiyorum. Ama bana kalırsa denesinler çünkü duruma bakılırsa 2 Kasım'da aynı sıkıntıları yaşayacak gibiyiz.

Haaaa birde partiler bu seçimlerde hazine yardımı alamayacaklarmış ya… Eee bu kadar seçim masrafını nasıl karşılayacak liderler? O da ayrı bir soru işareti…

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Sait Öğe Arşivi
SON YAZILAR