Ali Sait Öğe

Ali Sait Öğe

Büyükşehir Yasası'nın getirdikleri…

Büyükşehir Yasası'nın getirdikleri…

Büyükşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından beldelerin kapatılması, köylerin ve beldelerin mahalle statüsüne getirilmesi beraberinde sayısız sorunları da getirdi. 30 Mart seçimlerinin ardından göreve başlayan İlçe Belediye Başkanları sorunlar yumağı ile boğuşurken neredeyse iki yıla yakın zamandır elleri kolları bağlı hizmet üretme çabası içinde çırpınıyorlar.

Seçimlerden önce kapatılan beldeleri, köyleri ve ilçeleri gezen siyaset dünyasının üst düzey temsilcileri verdikleri vaatler ile vatandaşların hem gönüllerini hem oylarını almıştı.

Ama aradan geçen süre içerisinde ne yazık ki verilen sözlerin büyük bölümü ya unutuldu, ya da sümen altında tutulmaya devam edilirken her ne hikmetse Büyükşehir Belediye Başkanı, Merkez İlçe Belediye Başkanları ve Milletvekili Adayları tüm ilçeleri gezerek yaptıkları (!) veya yapacakları(!) hizmetleri anlatmaya devam ediyor.

Ahırlı İlçesi'de bu hizmetsizlikten nasibini alan ilçelerin başında geliyor. Geçtiğimiz haftasonu Büyükşehir Belediye Başkanı, Karatay Belediye Başkanı, milletvekili Adayları ve çok sayıda partili Ahırlı İlçesi'ne gelerek yapılan yatırımları anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanımız kürsüde Ahırlı İlçesi için yaptıkları yatırımları anlatırken herkes çok şaşırdı.

Çünkü Sayın Akyürek  konuşmasında, "Ahırlı İlçesi'ne şu ana kadar 12 trilyon liralık yatırım yapıldı" diyerek ortaya pembe bir tablo çıkartmıştı. Saydığı hizmetlerin arasında İçme Suyu, kapalı pazar yeri inşaatı ve daha bir çok yatırım yer aldı.

Ben önce bir Ahırlı'lı sonra bir Gazeteci olarak sayın Akyürek'e kapalı pazar yerinin nereye yapıldığını ve 12 trilyon liralık yatırımın nerelere harcandığını sorduğumda tatmin edici bir yanıt alamadım.

Çünkü ortada kapalı pazar yeri inşaatı yoktu, 2 trilyon liranın üzerinde yatırımın yapıldığını söylediği Cevizli Sazak Ahırlı İçme Suyu hizmeti yaklaşık 2 yıl önce Büyükşehir Belediyesinin inkar edilemeyen destekleri ve önceki dönem Belediye Başkanı Abdülkadir Yiğit'in çabaları ile yapılmıştı. Hoş oradan da su yeteri kadar gelmiyor çünkü depo da ciddi bir sorun var.

Ahırlı İlçesi'nde şu ana kadar sadece eski tuvalet yıkıldı yerine yenisi yapıldı, eski okul binası restore edildi ve Belediye Hizmet Binası olarak düzenlendi. Bunun haricinde nereye ne yapıldığını sorduğumda Akkise mahalle Sakinlerimizin yoğun bir tepkisi ile karşılaştım.

Ben Ahırlı İlçesi'ne yapılmayan yatırımlar Akkise'ye yapıldı diye bir ifade bile kullanmadan beni haksız yere eleştirdiler. Hatta bir ara, bütün yatırımlar Akkise'ye mi yapıldı. Akkise'ye ne yapıldı ise Ahırlı'ya da aynısı yapıldı" diye kendileri söyledi.

Peki, o zaman Ahırlı'ya bir şey yapılmadıysa, Akkise'ye bir şey yapılmadıysa Balıklava Mahalle Muhtarı elinde bulanık bir su ile dolu olan şişeyi göstererek, 'Su sorunumuz çözülmedi sayın başkanım' diye tepki gösteriyorsa, Bademli Köyü sakinlerimiz kendi sorunlarını dile getiriyorsa,diğer Mahalle sakinlerimiz yaşadıkları sıkıntıları anlatıyorsa,benim 12 Trilyon nereye harcandı diye sormam suç mu?

Allah aşkınıza Ahırlı ilçesinin tüm mahalleleri sorunlarını dile getirirken, herkes eksiklerini anlatırken, Ahırlı, Akkise, Balıklava, Bademli, Karacakuyu, Kuruçay, Ali Çerçi, Çiftlik, Kayacık, Büyüköz, Küçüköz sakinleri seçimlerden önce verilen sözlerin yerine getirilmediğini haykırırken ben böyle bir soru sordum diye suç mu işledim!

Belediye Başkanımızın Akkiseli olması benim Ahırlılı olmam bir başkasının Balıklavalı, Bademlili olması hiçbir şey ifade etmez. Biz bölge halkı olarak hepimiz biriz. Biz Ahırlılı olarak Akkise düşmanı filan değiliz. Bizim için Ahırlı ne ise 10 mahallesi de aynı hakka, aynı sevgiye, aynı hizmete layık olan tek bir bütün olarak görürüz kendimizi. Akkise'ye hizmetin en güzeli yapılsın buna hiçbir kimsenin itirazı olmaz.

Ahırlı'ya yapılan hizmete de kimsenin itirazı olmaz. Diğer 10 mahalleye de yapılan hizmete kimsenin itirazı olmaz. Benim orada söylemek istediğim sadece 12 Trilyon liralık yatırımın nereye harcandığı ve nereye ne yapılırsa yapılsın herkesin gönlünü alarak eşit ve adilane bir şekilde yapılması.

Bunu buradan bir kez daha soruyorum! 12 Trilyon tam olarak nerelere harcandı?

Bu olaydan sonra İlçe Belediye Başkanımız İsa Akgül ile telefonla görüştük, yaptıklarını yapacaklarını anlattı. Büyükşehir Yasası'nın hemen ardından Belediye Başkanı olması bence kendi şanssızlığı çünkü yasanın oluşturduğu boşluk ve kıt imkanlar ile nasıl hizmet vereceğinin sıkıntısını cidden çekti çekiyor da.

Kendisine söylediğimi bir kez de buradan söylemek istiyorum; Ben şahsım adına önce Ahırlılıyım. Ahırlı'nın 10 mahallesini gerçekten seven ve tüm halkı ile çok güzel diyalogu olan birisiyim. Ben bu bölgenin sevdalısıyım. Bölgenin hangi mahallesine olursa olsun yapılacak olan her yatırımın her hizmetin destekçisi olmaya hazırım. Bunun yanında eksikleri söylemenin de hakkım olduğunu düşünen bir yapıya sahibim.

O gün orada bana atfedilen, "Seçimleri kaybedince Akkise'ye kin tutuyorsun sözünü de kesinlikle hak eden birisi değilim. Benim yengemde Akkiseli, Eniştemde Akkiseli, babamda orada uzun yıllar öğretmenlik yapan birisi. Bunu bana söyleyen zat ya beni tanımıyor ye beni başkası ile karıştırıyor.

Belediye Başkanımız da konuşmamızda bana hak verdi.

Gelin Ahırlı-Akkise veya diğer mahalleler arasında böyle ucuz dedikodular çıkararak birbirimizi kırmak yerine birlik olalım, Ahırlı ve 10 mahallesi ile tek vücut olalım ve bölgemiz için ne yapılması gerekiyorsa her mahalleye eşit şekilde ve kimsenin hakkını yemeden, kimseyi kendinize küstürmeden el  birliği içerisinde yapalım.

Aksini düşünmek kimseye fayda getirmez.

Tüm bu sorunlardan uzak, birlik, beraberlik ve 'Suyunun Sert İnsanın Mert' ifadelerine yakışan bir Ahırlı'da yaşamak umudu ile kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Sait Öğe Arşivi
SON YAZILAR