Ahmet Ünver

Ahmet Ünver

Schröder ve Türk Devlet Aklı!.

Schröder ve Türk Devlet Aklı!.

5 Temmuz hain darbe ve işgal kalkışma gecesinden itibaren. Devlet Aklı deneti­minde ki Türk Devleti, yerli ve milli formata bürünmüş, tarihi beş bin yıllık devlet kodlarına dönmektedir! Anadolu'daki be­kasına yönelik, her türlü yatırım ve proje, tüm engellemelere rağmen, bir bir hayata geçmek­tedir!.

Darbe gecesinden bu günlere, içerideki tüm sızıntı işbirlikçi ekol temsilcileri tek tek temizlenmektedir!. 15 Temmuz işgal gecesinden önce. Türk devleti tarafından yürürlüğe konmaya çalışılan tüm proje ve askeri operasyonlar, daha başlamadan akamete uğruyordu!. Neden acaba?!. Hırsız içeride olduğu için kilit tutmuyor olabilir mi?!. Artık içerideki tüm hırsızların eli ve kolu kırılmıştır!.

Küresel ve emperyalist güçlerin içerideki işbirlikçiler ile irtiba­tı tamamen kopma noktasına gelmiştir!. Halen irtibat halinde olan işbirlikçiler, çok yakında, ya tasfiye olacak ya da Türk Devleti tarafından yok edilecektir!. Yerli ve milli olmayanları da. devlet kademesi ve siyasette artık görme­yeceğiz!. Türk Devleti­nin başkaca bir seçimi kalmamıştır!. Herkes tarafını ve tercihini yapacaktır!

Devlet Aklı denetiminde ki Türk Devletinin beka ve istikbal yönünde atacağı her adım ve politika, içeride irtibat kesilen küresel ve emperyalist güçler, bölgemizde ki vekalet çapulculan üzerinden, yeniden bel altı vur­maya ve saldırgan olmaya baş­lamıştır!. Son çırpınışlar! Çıkmaz sokak! Türk Devleti adına tünelin ucu görünmüştür!. Ne yaparlarsa yapsınlar durduramayacaklar!.

Küresel ve emperyalist güçler çapulcular üzerinden. Canımızı yakıyor ve Canlarımızı kaybe­diyoruz! Vatan uğrundaki tüm şehitlere Allah rahmet eylesin!. Son dönemdeki şehit cenaze­

leri ve sokak hareketlerine, bir de bu zaviyeden bakmak kafi olacaktır!. Türk Devletinin bu konum ve duruşundan kesinlikle dönüşü yoktur!. Emir ve talimat almayacağız!. Tarihte olduğu gibi artık kendi göbeğimizi, kendimiz keseceğiz!.

Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder. siyası görüş ve açıkla­maları. Letzte Chance (Son Şans) adlı kitabı ile de. dünya çapındaki krizleri irdeliyor!. Kitapta, yeni bir dünya düzenine ihtiyaç duyuldu­ğunu ve bu düzen için de Türk devletinin stratejik konumu, olmaz ise olmaz politikaları ve tüm bunla­rın da. Batı için son şans olduğunu, vurguluyor!.

Schröder kitabında; Türkiye artık dikkate değer bir silah sanayisine sahiptir! Ankara'nın silah sanayi ve bölgedeki birçok ülkenin bu silahlara bağımlılığı Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de bölgesel güç olma hedefine hızla yaklaştırıyor!. Ve bu kaçınılmaz olarak dünyanın en eski ve en çatışmak kriz bölgesi Yakın Doğuyu etkiliyor!. Türkiye. Doğu Akdeniz'de artık yadsınamaz hâkim güç. diyor!.

Schröder kitabında; Ortado­ğu'daki gelişmeler ve özellikle Suriye'deki savaş, bugün Ankara ve Moskova'nın onayı olmadan çözülemez!. Suriye'de hem kom­şusu. hem NATO müttefiki ve hem de milyonlarca mülteciyi ağırlayan Türkiye'ye anahtar rol düşüyor!. Erdoğan'sız mülteci ve göç krizini sonlandırmak zor. diyor!.

Schröder kitabında; Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra iş başına gelecek bir hükümetin Türkiye'nin dış politikasını temelden gözden geçireceğini ve Doğu Akdeniz'de yeni güç durumundan vazgeçece­ğim düşünmek, dünyadan bihaber olmak demektir!. Türkiye bunu yapamaz, diyor!

Almanya eski Başbakanı Schröder’in okuduğu, yorumladığı ve kaleme aldığı. Türk Devleti­nin stratejik konumu ve Devlet Aklının politikalarını, içeride göremeyen ve okuyamayan aklı evvellere, ne demek gerektiğini bilemiyorum!. Böyleleri ya ah­maktır ya da işbirlikçi ve satılık­tır!. Elin adamı daha ne diyebilir ki; kara kaşımız ve gözümüz için yapmıyor herhalde bu tespit ve öngörülerini!.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan sonrasında. Kadim Türk Devlet Aklı dene­timinde ki Devletin başına kim gelirse gelsin. BEKA ve İSTİK­LAL yönünde ki tüm politikalar, projeler ve yatırımlar. birebir ve harfiyen uygulanmaya devam edecektir! Siyaset ve siyaset adamı siyasetin gereği, anlık ve günlük düşünebilir!. Devlet Aklı. Türk Devletinin bekası ve milletin birliği adına süreklilik arz etmek zorundadır!.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Ünver Arşivi
SON YAZILAR