Ahmet Ünver

Ahmet Ünver

Yoklar & Kuyruklar ve Malum Siyasi Parti!

Yoklar & Kuyruklar ve Malum Siyasi Parti!

Ülke ve millet olarak, siya­set ve sosyoekonomik tarihimizde; yokluk, kıtlık ve yokluktan kaynaklı kuyrukların netameli bir serüveni vardır! Yokluk, kıtlık ve yokluktan kaynaklı kuyruklar denilince de, ülkemizde, tabii ki malum tek bir siyasi parti akıllara gelecektir! Başka ne bekliyorduk! Zaten, bu ülkede, yokluk ve kıtlık bir partiden dolayı olmaktadır!

Bu ülkede, siyaset tarihi nere­deyse; yokluk, kıtlık ve yokluktan kaynaklı kuyruklar ile müsemma olmuş tek bir siyasi parti bulun­maktadır! Yokluk ve kuyruklar denilince başkaca bir siyasi parti, var mıdır? Tabii ki yoktur ve ola­maz! Bugün için durum ve realite gerçekten böyle midir?

Peki, ülkedeki yokluk, kıtlık ve yok­luktan kuyruklara, dün ve bugün çerçevesinden kabaca bir bakalım! Bugün için yokluk ve kuyruklar denilince, hangi siyasi parti akıllara gelmektedir? Otuz yaş civarındaki seçmen, ömründe başka bir siyasi parti görmüş müdür?

Peki, bu süreç ve algı operasyonu sıradan bir gelişmeler midir? Yoksa bir akıl devrede midir? Ya da ol­malı mıdır? Yoksa hepsi sıradan ve spontane gelişmeler midir? Olma­yacağına göre!

Dün; Analar ve babaların nüfus cüzdanlarında özel kartlar, karneler ve mühürler vardır! Yağ kuyruklar, benzin kuyrukları ve ilaç kuyrukları vardır! Petrol, benzin, şeker, yağ kuyrukları vardır! Vatandaş; et, süt, margarin, yağ, benzin, pasaport, tüp gaz almak için kuyruğa giriyordur!

Dün; Toplu taşıma alan­larında, defa yolcular değil, yağ almak isteyen vatandaşlar tarafından doldurmuştur! Kalabalığı sıraya koymaya çalışan polis ve jan­darmaların da koşuşturması ile toplu taşıma alanları, ana baba gününe dönmüştür!

Dün; Benzin kuyruğu gökyüzünden bile görünüyordur! Araç sahipleri oluşturdukları kuyruklarda bekle­mektedir! Bu kuyrukların uzunluğu kilometreleri bulmaktadır!

Dün; Karneler dağıtılmış fakat benzin yoktur! Trafiğe kayıtlı araçların yarıya yakını karne alamamıştır! Karne satışına devam edilmektedir!

Dün; Aylardır mazot olmadığı için tarım ve tarımcılık yapamadıklarını belirten köylüler, karne sahiplerine mazot dağıtımı yapacak, mazot yük­lü dört tankere el koymuştur!

Dün; Benzin sıkıntısının doruk nok­taya ulaşması, vatandaşları güç du­ruma düşürmüştür! Benzin yokluğu nedeniyle dolmuşların çalışmaması, otobüs ve dolmuş duraklarında, uzun kuyrukların oluşmasına neden olmuştur!

Bugün de; yazılı ve görsel medya­

da, her gün ve her saat neredey­se; Benzine Zam, Elektriğe Zam, Sigaraya Zam, Doğal gaza Zam, Dolmuşa Zam, Süte Zam, Peynire Zam, Tere yağına Zam, Suya Zam, Yağ ve Ekmeğe Zam, haberlerin­den geçilmiyor! Neden acaba?

Tüm zamlara ilaveten bir de Elekt­rik, Gaz ve Ekmeğin YOK olması durumuna şahit olmaktayız! Neden acaba? Peki, neler olmaktadır? Hepsi küresel ve hepsi sıradan gelişmeler, öyle mi? KABZ ( Sıkma

Daraltma ) ve BAST ( Genişlik

Ferahlamak - Refaha Ermek ) halini, kim veya kimler ve ne adına, neden yapmaktadır?

Neymiş efendim! Ekonomideki kötü gidişat dış güçlere bağlanmakta ve ülkede yokluk denen bir şey yoktur! Her şeyde bolluk ortadadır, diyor­muş, bir vekil!

Neymiş efendim! Benzin ve mazota gelen zamlarla ilgili kuyruk yok­tur! Kuyruklar, araç sayısı çok fazla ondan kaynaklanmaktadır, diyormuş, bir başka vekil!

Neymiş efendim! Normal şartlarda ayda iki kilo et yiyorsak yarım kilo ye­riz! Domatesi iki kilo yerine iki tane alırız, diyormuş, bir başka sayın vekil!

Neymiş efendim! Yüksek doğalgaz faturaları ile ilgili; sobanın yanında 26 derecede oturduğumuz yerde kedi gibi uyukluyorduk! Böyle bir sıcaklık yok! Yani evde atletle dolaş­mamız gerekmiyor! Üşümeyecek kadar üzerimizde bir şey olsun, di­yormuş, bir gaz şirketinin çok değerli müdürü!

Neymiş efendim! Bugün, vatandaş; bir paket makarna, bir teneke yağ, bir paket mercimek ve ekmek vb. te­mel gıda maddelerine, hem erişebil­mek ve hem de üç kuruş daha ucuz alabilmek için saatlerce kuyruklarda beklemektedir!

Dün ve bugünün mukayesesi, mezkur tablo ve açıklamalar karşısında, yorum ve karar okuyu­cuya ya da vakti saati geldiğinde, özellikle de ömrü hayatı rahat ve bolluk içinde geçen, bugün de YOKLAR ile mücadele eden, OTUZ yaş civarında ki SEÇMENE kalmak­tadır!

İktidara dün olduğu gibi mezkûr parti gelecek olursa, yine yeniden; yokluk, kıtlık ve yokluktan kaynaklı kuyruklara şahit olunacağı algısı, Kadim bir Akıl tarafından bertaraf edilmekte olduğunu düşünüyo­rum! Bir nevi; Kabz ve Bast hali! Siyasette ALGI OPERASYONU her şeydir! Görene ve anlayana! Köre değil tabii ki! Neymiş efendim! Gerçekler hiç bir şey fakat ALGI her şeydir!

Peki, bugün; yokluk, kıtlık ve yok­luktan kaynaklı kuyruklar yaşadı­ğımız bir dönemde, iktidarda ya da hükümette özellikle de son yirmi yıldır, hangi siyasi parti bulunmak­tadır? Kadim Akıl ne yapmaya çalışmaktadır? Sadece soruyorum! Yoksa yokluklar ile müsemma olan malum siyasi partiye, yoklar ve kuyruklar üzerinden, seçmen kit­lesi KONSOLİDE mi edilmektedir? Neden olmasın? Peki, başkaca ne olabilir?

Türk Devleti; Tarihi Türk Devlet Kodları ve Kadim Türk Devlet Aklının denetim ve kontrolünde; yeni hükümet ve devlet yönetim modeli; Kuvay-i Milliye Ruhu ve Kurucu İrade gelenek ve kültürüne sahip, siyasi parti ve temsilcileri maharetiyle; 2023 - 2053 ve 2071 Büyük ve Güçlü Türkiye hedef­lerine; seksen dört milyon bir ve beraber, yeniden devletin milletiy­le kucaklaşması ve barışması, tüm kurumlarda yeniden adaletin tesis edilmesi, devlet bürokrasisinde yeniden ehliyet ve liyakatin öne çıktığı; bolluk, bereket ve refah dolu; yeni bir dönem yolculuğunun başlamak üzere olduğunu düşünü­yorum!

Başkaca bir çıkış yolu kalmamış­tır! Bu kadar karamsar tablo ve yaşanmışlıklara rağmen, Kadim Türk Devlet Aklı denetiminde ki Türkiye’de, Tünelin Ucundaki IŞIK görülmektedir! Neymiş efendim! Görene! Köre Ne?!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Ünver Arşivi
SON YAZILAR