Ahmet Ünver

Ahmet Ünver

Bedel Ödemeye Hazır Olan, Çıksın,  Meydana!..

Bedel Ödemeye Hazır Olan, Çıksın,  Meydana!..

Bedel Ödemeye Hazır Olan, Çıksın,  Meydana!..

NAVTEX, Navigational Telex, uluslararası orta frekansta gemilere olası tehlike, emniyet, hava rapor ve uyarılarını otomatik olarak yazılı bir şekilde veren haberleşme sistemidir!  Cihaz, kıyıdan 740 km, yaklaşık 400 NM  uzaklıkta tek yönlü yayın yapan kıyı istasyonundan otomatik olarak veri alır!. Navtex yayınları  dört saatte bir ücretsiz olarak yapılmaktadır!.

Navtex, Uluslararası Denizcilik Organizasyonu, Küresel Denizde Tehlike ve Emniyet Sistemi'nin  bir parçasıdır!.  Navtex ilanı, Navtex cihazı üzerinden yapılan bildirimleri ifade eder!. Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir!.

Türk karasularında Navtex mesaj ve seyir duyuruları, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı tarafından Antalya, Samsun, İstanbul ve İzmir yayın istasyonlarından yayınlanmaktadır!. Duyuru ve uyarılar sivil veya askeri, fark etmeksizin tüm gemi ve tekneler için bağlayıcı niteliktedir!. Bu duyurular aynı zamanda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde halka açık bir şekilde yayınlanmaktadır!. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunmaktadır!.

Türkiye, Meis Adası'nın güney ve doğusunda sondaj faaliyetlerini yapacağını duyurarak NAVTEX ilan etmesinin ardından; denizcilikte bir haberleşme sistemi ve çalışma yapılan sahalar konusunda bilgilendirerek bu bölgelere girilmemesi konusunda uyarıyor!. Sismik Araştırma gemisi Oruç Reis, Meis Adası’nın güney ve doğusunda sondaj faaliyetlerini yapacağının açıklanması büyük yankı uyandırmıştır!.

Navtex yayım bölgelerine NAVAREA denir!. NAVAREA; Deniz, alanlarına ayrılmış ve her bölge içerisinde istasyonlar, harfler ile kodlanmıştır!. Navtex istasyonlarının erişim mesafeleri yaklaşık olarak 400 nM’dir!. Tabii ki bu mesafe istasyona, hava şartlarına ve alıcının anten özelliklerine göre değişiklik gösterebilir!.  Navtex mesajları yayın için Binary kodlama sistemi kullanmaktadır!. Bütün Navtex mesajları, mesajın başlangıcını belirten ZCZC harfleriyle başlar. Mesaj; B1, B2, B3, B4 serileri kapsamında dört karakterle devam eder!  B1 Karakteri: İstasyon adını ifade eden harf bulunur!. B2 Karakteri: Gönderilen mesajın içeriğini belirten harf bulunur!.  B3, B4 Karakterleri: Mesajın sıra numarasını belirtir!.  

Peki, Akdeniz ve Doğu Akdeniz bölgesinde, küresel ve emperyalist tüm kirli hesap ve sinsi planları alt üst eden Oruç Reis gemisi nedir?! Aslanın saha inmesi ile çakallar tabii ki kaçacak delik aramaktadır!  2000'li yıllarda tuzlada yapımı devam eden gemilerden kaynaklı  neden çok bağırdıklarını şimdi çok net bir şekilde anlayabiliyoruz!. Ya da birileri halen Libya ve Doğu Akdeniz'de ne işimiz var  mı diyordu?! Aklını ve ruhunu kiraya vermediyse, Allah akıl - fikir versin!.

ORUÇ REİS,  Türkiye'nin deniz yetki alanları başta olmak üzere, tüm denizlerde arama ve araştırmaların etkin bir şekilde icra edilmesi amacı ile MTA ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı işbirliğinde, 2012 yılında tamamen yerli imkânlarla inşaatına başlanan, ileri teknoloji ürünü birçok bilimsel ve teknik ekipman ile donatılan ve  2017 yılı Ağustos ayı içerisinde operasyon test, eğitim ve tecrübe faaliyetlerine başlayan, Türk Devletinin  Milli bir Araştırma Gemisidir!.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan; Son günlerde Türkiye'ye tehditler savuran Yunanistan ve arkasında ki ağababalarına tepki gösterdi! Karada, denizde, havada, her yerde milletimizin,  ülkemizin ve dostlarımızın hakkını, hukukunu ve çıkarlarını savunduk! Ülkemize karşı ne siyaset, ne diplomasi, ne sağduyu ve  ne de akılla bağdaşan sözler sarf eden, davranışlar sergileyenleri açıkça ikaz ediyoruz!. Şayet bizim ödediğimiz bedelleri göze alıyorsanız buyurun çıkın meydana!. Türkiye Cumhuriyeti Devletini, kuruluşunun 100. yıl dönümü  2023'e her alanda gelişmiş, güvenli ve müreffeh bir şekilde ulaştırmakta kararlıyız!. Bu yolda bizimle yürüyecek her dosta gönlümüz de kapımız da açıktır!. Bize düşmanlık etmeye, tuzak kurmaya, önümüzü kesmeye çalışanlar ise hiç kusura bakmasın, kendileri kaybederler, ifade ve vurgularının,  yüz yıl önce olduğu gibi, yedi düvele karşı, yedi bölgede, istiklal ve istikbal, varlık ve beka savaşı verdiğimizi birilerinin unutmaması gerektiği ve bu asil millet, istiklal ve bağımsızlığı için  bugün yeniden sahaya iner, yedi düvel ve meydana sürdükleri piyonlarına karşı, yedi veya yetmiş bölgede, istiklal ve istikbali adına her şeyi göze alacaktır!. Aynı durumda olan bir güç, bir piyon, bir işbirlikçi ve bir ekol temsilcisi  veya devlet varsa çıksın meydana  ve  beri gelsin!. Tabii ki anlayana!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Ünver Arşivi
SON YAZILAR