Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yerli Malı Haftası

Yerli Malı Haftası

Yılın 52 haftasında nerdeyse her haftaya iki kere denk gelecek özel kutlamalar ve  özel günler var. Özel günlerden birisi de Yerli Malı Haftası. Tabii eskiden adı böyleydi. Şimdi okullarda Yerli Malı Haftasını Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak kutlanıyor.

 

Yerli malı ve yerli üretim her zaman ekonomimizin can damarıdır. Kendi ürettiğimiz ürünlerin üzerine koyacağımız “Made in Turkey” ibaresi bizim için bir kıvanç malzemesidir. Bu durumu çocuklarımıza da açıklamak için bu haftaları iyi değerlendirmek gerekir.

 

Özellikle son 13 yıldır yaptığı yatırım ve ataklarla Türk malları çoğalmaya başladı. Avrupa ülkelerinde üretilen birçok üründen daha kaliteli ve daha ucuza gelen Türk malları, dış pazarda değerini bulmaktadır.

 

Ama nedense eskiden beri en büyük sıkıntımız olan kendi ürünümüze güvenmeme konusu burada da kendisini göstermektedir. Yabancı marka hayranlığımız nedeniyle kendi ürettiğimiz ve alın terini akıttığımız ürünler yeterince değer bulmamaktadır.

 

Bunun için yeni adı Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası büyük önem taşımaktadır. Okullarımızda öğretmenler öğrencileri bu konuda bilgilendirmeli, onlara yerli malı kullanmaları konusunda yönlendirmelidir. “Ağaç yaşken eğilir” misali, küçük yaşta çocuklarımız o yaşlarda Türk mallarını tanımalı, bu topraklarda üretilen ve yetiştirilen ürünlerle haşır neşir olmalıdır.

 

Son yıllarda okullarımız bu haftanın önemine çok eğilmektedir. Okullarımızda yerli malı kullanmanın önemi, tutumlu olmanın yolları küçük yaşta çocuklara aşılanıyor. Onların yerli malları ile ilgili yaptıkları resim, şiir ve yazılar okul duvarlarını süslüyor. Gelecek nesil, yerli malı konusunda yabancı kalmayacak gibi gözüküyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR