Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yerel esnafa sahip çıkalım

Yerel esnafa sahip çıkalım

Yerel esnafa sahip çıkalım

Ahilik Haftasının başladığı bu günlerde bizlerde yerel esnafa sahip çıkarak onların ayakta kalmasını sağlamalıyız.Hepimizin de bildiği gibi yerel esnafımız memleketimizin temel taşıdır. Yerel esnafımızın ayakta durması için elimizden gelen desteği vermemiz gerekiyor.

Kaderini ve yaşantısını  Konya’ya bağlamış, Konya’da yaşayan üzerimde yok sonra veririm dediğinde ayrıca iyi ve kötü günde birlikte olduğun, gerektiğinde evinin anahtarını emanet ettiğin yerel esnafa sahip çıkmalıyız.

Küçük esnafımız az da olsa kazandığının vergisini devletimize vererek devletimizin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınmasında fayda sağlıyor. Dolaysıyla yerel esnafına her zaman sahip çıkması gerekiyor. Çünkü yerel esnafına sahip çıktığı zaman Konya’ya, yaşadığı şehre sahip çıkmış oluyor.

Esnaf dediğin çocuğunu, aileni emanet edebildiği, her zaman için güvenlik gücü gördüğü esnaf mahallenin bekçisidir. Onun için esnafımıza sahip çıkalım. Yerel esnafımıza sahip çıkalım ki yerli sermaye yine Konya’da kalsın.

Yerel esnaf her zaman vardır. Doğduğumuzdan ölümümüze kadar her zaman için mahallemizde, sokağımızda, semtimizde vardır. Ama büyük firmaların oluşturduğu alışveriş merkezlerine halkımız biraz daha rehavet ediyor. Ama şu gerçek ki bunlar bugün var, yarın yoklar. Şimdiye kadar nice büyük alışveriş merkezleri kapandı gitti.

Yerel esnafımızdan alışveriş yapalım. Küçük esnafın kazandığı vergi burada kalır ama büyük firmaların vergileri kurumlarına gider. Bu konuda halkı bilinçlendirmeliyiz. Ekmeğinizi bakkaldan, etinizi kasaptan, meyve sebzelerinizi manavdan alınız. Bu tür şeylerle yerel esnafımızın her zaman için kapısını çalalım.

Kim size dükkana girdiğinizde hoş geldin, giderken güle güle dediğini düşünün onu mutlaka küçük esnaf söyler. Kurumsal firma çalışanları ne kesinlikle hoş geldin der, ne de güle güle der. Zor günler geçiren küçük esnafımızdan alışveriş yapalım. Esnafımızda yaşasın var olsun, çünkü her zaman bize lazım, halkımıza lazım, şehrimize lazım.

Her zaman bizi güler yüzü ile karşılayan ve  her zaman selam verdiğimiz yerel esnafımızı yerinde bulmak ve kalkınmasına yardımcı olmak için  lütfen esnafımıza sahip çıkalım. Bütün halkımızı yerel esnaftan alışveriş yapmaya davet ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR