Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yarın çok geç olabilir!

Yarın çok geç olabilir!

Uzayan kış gecelerinde millet olarak en büyük eğlencemiz televizyonun karşısına geçip saatlerce dizi, film ve çeşitli programları izlemek.

Bu yayınları izlerken pek seçici olduğumuz söylenemez. Belli başlı 4-5 kanalda ne varsa içlerinden birini izliyoruz. Kendi içimizde ayıp saydığımız ya da olumsuz görüş belirttiğimiz davranışlarla dolu olan bu dizi ve programları gözümüzü kırpmadan izliyoruz.

Dallas ile başlayan ve Yalan Rüzgârı ile devam eden dizi izleme alışkanlığımız şimdilerde tavan yapmış durumda. Açıkçası toplum olarak öyle kaliteli dizileri pek sevmiyoruz, bir diziyi izlemek için bazı şartlarımız olacak; yasak aşk, tecavüz, cinayet, zengin-fakir ayrımı… Bunlar yoksa o diziyi kimse izlemiyor. Şimdi bu yazıyı okuyanlar ben izlemiyorum diyebilir, iyi de sen izleme ben izlemeyim kim izliyor bu dizileri? Bu reyting nasıl yükseliyor? Anne, baba, nene, dede ve çocuklar…  İşte en kötüsü de o, biz ağzımızın suyu akarak bu dizileri izlerken çocukların değer yargıları bu dizilere göre şekilleniyor.

Şimdi bu dizilere ek olarak, giyim kuşam yarışmaları, ana kural yanındakileri satmak olan Survivorlar ve gündüz kuşağı programları… Kendi ellerimizle gelecek nesilleri yok etmeye çalışıyoruz. O giyim kuşam programlarında edepsizliğin tavan yapması ve marka takıntısının pompalanması yeni nesli maalesef zehirliyor.

Ayrıca gazetelerdeki zengin erkekler ve zengin kadınların aşklarının yer aldığı haberler en göze çarpan yerlerde gözümüze gözümüze sokuluyor.

Toplumun temeli olan aile bile TV’lerde kurulur olmuş. Evlendirme programları adeta yarış yapıyor. Bir de televizyonlarda boy gösteren bazı uçuk sanatçılar kanaat önderleri gibi halka yansıtılmak isteniyor.

İşte tüm bunlar bizi ve çocuklarımızı etki altına alırken bizler ne yapıyoruz? Hiçbir şey yapmıyoruz sadece izliyoruz. Kaliteli yapımlar reyting alamadığı için yayından kaldırılırken bizler hipnotize olmuş gibi TV başında bekliyoruz.

Artık uyanma vakti, bu dizi ve programların sizleri uyuşturmasına, izin vermeyin. Ahlaki değerlerinize ve aile yapına uygun olmayan şeyleri izlemeyin. Akşam eve geldiğinizde çocuğunuzla TV karşısına geçeceğinize, çocuğunuzu karşınıza alın sohbet edin, ona doğru ve yanlışı anlatın, ahlaki değerleri öğretin, onları gerçek birer insan olarak yetiştirin. Yoksa yarın çok geç olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR