Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Unutmadık, unutturmayacağız

Unutmadık, unutturmayacağız

Hain FETÖ’cü askerlerin darbe girişiminin üzerinden üç yıl geçti. Türk halkının demokrasiye ve vatanına sahip çıkmasının en kahraman günüydü de aynı zamanda. Aslında 15 Temmuz 2016  gecesi bir millet ayağa kalkmıştır.

15 Temmuz 2016 gecesi darbe olduğunu öğrenir öğrenmez sokağa koşan mı ararsın, kendi tarlasını ateşe vererek askeri jetlerin havalanmasını engelleyen mi? Tankın önüne yatıp, “Beni ezerse benim ezilmiş halimi gören insanlar meydanlara koşar” diyen mi, üst üste iki tankın önüne kendini atan mı? F16’lara belindeki beylik tabancası ile ateş eden polis memurları mı, önden gidenler vurulup geri getirilirken yürümekten vazgeçmeyenler mi?

Türkiye tarihinde ilk defa bir askeri darbe halk tarafından engellendi 15 Temmuz gecesi. Biz, hala, bunun ne demek olduğunun çok da farkında ve bilincinde değiliz. O gece halkın davranışları hem demokrasi tarihimize geçti, hem de bundan sonra dünyanın hangi köşesinde bir askeri darbe girişimi olsa oradaki halklara ne yapabileceklerini gösteren bir örnek oluşturdu.

15 Temmuz gecesinin en sert yaşandığı illerden biri de Konya idi. O zamanın Konya Valisi Yakup Canbolat daha darbe haberi alınır alınmaz, ilin bütün güçlerini harekete geçirerek büyük bir direnişe öncülük etmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkın talimatı ile milyonlar sokağa dökülmüş, hainlerin karşısına dikilmiştir.

Konyalılar bütün Türkiye’de olduğu gibi sokaklara çıkarak askeri üslerin önünde cephe oluşturmuş, hainlerin kımıldamasına fırsat vermemiştir. Mevlana Meydanı’nda toplanan büyük kalabalık birlik ve beraberlik sloganları atarak “vatan canım feda” nidaları ile yeri göğü inletmiştir.

Aradan üç yıl geçmesine rağmen hala insan düşündükçe, hatırladıkça tüyleri diken diken oluyor. Halkın iradesi ve vatan sevgisi topların, tankların önüne geçmiş, vatan sevgisi ile çarpan kalpler hainlere karşı tek yürek olmuştur. 15 Temmuz 2016 gecesini kesinlikle unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Bu 15 Temmuz gecesinin, geçen seneyi en iyi şekilde hatırlamak, anmak ve anlamak için vesile olmasını diliyorum. O korkunç geceyi, o güzel sabaha erdiren Rabbimize şükürler olsun. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin, gazilerimize acil şifalar versin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR