Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Turizmi hafife almayalım

Turizmi hafife almayalım

Ülkemizde turizm dendiği zaman ilk akla gelenler oteller ve acenteler olmaktadır. Çünkü acenteler yurt içi ve dışı bağlantıları yaparak misafirlerin gelmelerini sağlar, otellerde gelen bu misafirleri ağırlamaktalar.

Ancak son zamanlarda yaşanan Rusya krizi ve  terör hareketleri sonucunda, bu iki sektöründe bu yaz aylarını sıkıntılı geçirecekler gibi geliyor. Oteller erken rezervasyon kampanyaları yapmalarına rağmen talepler beklenenin çok altında.

Şehrimizdeki otellerin durumu ise şimdilik iyi. Özellikle kongre turizmine yönelik çalışmalar yapan otellerimiz, kış günlerini yaşamamıza rağmen durumlarından hiçte şikayetçi değiller. Konya’da yapılmakta olan yeni oteller de bunun bir göstergesi.

Sizlere değişik bir konu aktarmak istedim.Bir otelin yapılıp isletilmesinde satın alınan farklı türdeki malzeme sayısının ne kadar olduğunu hiç duymuş muydunuz? Beş yıldız bir oteli acarken alınan farklı türden malzeme sayısı , yani masa , sandalye, hesap makinesi, kül tablası, bilgisayar, seramik, kurdan,masa örtüsü, bardak, çanak, havlu, şezlong , nohut, mercimek toz şeker ve böylece saymaya devam ettiğimizde 51.000 adet malzeme çeşidi kullanılmaktadır.

Aslında farkında mısınız, bu malzemelerin birinin üretiminde veya dağıtımında yer alan herkes  turizme doğrudan  katkıda bulunuyor demektir. Veya tersini düşünen; turizm , o isletmelere katkıda bulunuyor demektir, istihdama ve isletmelerin yaşamasına katkı sağlıyor demektir, öyle değil mi?

Bu yüzden turizm ülkemiz için vazgeçilmez bir önceliğe sahiptir, turizmi hafife almayalım lütfen.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR