Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Trafik çilesi sürüyor

Trafik çilesi sürüyor

Özellikle Alaaddin ile Adliye arasındaki tramvay yolu yapımı ile başlayan trafik çilesi devam ediyor. Zaten var olan trafik çilesi artık günden güne içinden çıkılmaz hal almaya başladı.

Konya’da yaşayan bizler, genelde kuralsızlığı bir kural olarak benimsemiş durumda olduğumuzdan dolayı bu çileyi daha artırmaktayız. Aslında caddelere bir bakacak olursanız arabaları nasıl park ettiğimizi görürsünüz. Bazen  iki sıra park yapıyoruz, bazen de kaldırımlara park ediyoruz.

Ana caddeler üzerinde bulunan belediye otobüs durakları cebine bile park yapmaktan geri kalmıyoruz.Yol boyunca otobüsler duraklardaki cebe giremediğinden, sürücüler yolun ortasında yolcuyu indirip bindirmeye kalktıklarından, trafik sıkışması bir yana, belli kazalar da olabilmekte.

Trafik görevlileri zaman zaman ceplere müdahale etmiyor değiller. Bazen araçları kaldırıp gidiyorlar. Ancak denetim sürekli olmayınca, kurallara uymayanların cezalandırılması da tesadüfe yani şansa kalıyor. Kaldırımlara, kavşakların başına park edenlere ise Konya  genelinde adım başında rastlamanız mümkün.

Yakın bir zamanda Alaaddin Mevlana Müzesi arasında yeniden çalışma yapılacağı haberleri nasıl bir trafik çıkmazı içerisine gireceğimizin bir göstergesi. Her şeyi emniyetten veya belediyeden beklemek yerine, kurallara uymamız ve otoparklara araçlarımızı park etmemiz daha iyi olacaktır. Otoparkta iki lira vermekten kaçarken aracınızın trafik tarafından çekilmesi sonucu bunu misliyle ödeyeceğinizi unutmayın lütfen.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR