Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Trafik canavarını yenmek

Trafik canavarını yenmek

Gazetelerde sık sık görmeye başladığımız “Azrail yollarda” “ölüm yollarda kol geziyor” “katliam gibi kaza” başlıkları ne kadar tedbir alsak ta, ne kadar kanun çıkarsak ta, ne kadar cezaları ağırlaştırsak ta yine de kazaların önüne geçemediğimizin göstergesidir.

 

Gazetelerin üçüncü sayfasında, televizyonda ilk haberlerin hemen ardında  bir türlü azalmayıp çoğalan trafik kazası haberlerini üzülerek görmekteyiz. Yıldan yıla azalacağı yerde çoğalan ve gelişen teknoloji ile birlikte süratleşen araçların kazalarında bir çok canımız toprağa veriliyor.

 

Her haberde ailelerin kaza ile kaybolmasına içimiz sızlar '' Neden dikkatli olmazlar? Hayatlarını bu kadar mı benimsemezler'...'' diye kahrederek düşüncelere dalarız. Gencinden yaşlısına kadınından erkeğine bir çok kişi kazalar sonucu bu hayattan göçüp gitmektedir.

 

Direksiyon başına geçen kişiler, aslında en ufak Trafik kurallarına uyuyor, dikkat içinde seyredip, kimseye zarar verme eğiliminde değiller.  Gereksiz hız, sollama ve ara mesafesi azaltma işlemleri yapmıyor, dönemeçlerde hız kesip rahat geçiyor, yerleşim bölgelerine yaklaşınca hızını kesiyor olsalar da'. Görünmeyen trafik canavarı, direksiyondaki elleri tutuyor, ayağını zorla gaza bastırıyor, sollamalar yaptırıyor, vasıtalara insanlara vurduruyor, uçurumlardan atıyor.

 

Direksiyon başına oturduğu zaman beyefendi veya hanımefendi  olanlar, az sonra bu trafik canavarının etkisine girerek  o nem ne şekil canavarın oyuncağı veya kaza zadesi oluveriyor.

Direksiyona geçince trafik canavarının etkisi altına girerek ; ''Ben iyi sürerim... İyi hızlı kullanırım... Herkesi geçerim. Kırmızıda enayiler gibi beklemem vb.” düşüncesine girenleri acı bir son bekliyor maalesef..

 

Yazımızı İngiltere’den bir ödül törenini anlatarak bitirelim. “İngiltere de; otuz yıl içinde hiç kaza yapmayan şoförlere plaket vermek istemişler. O kadar şoför arasından sadece bir kişi çıkabilmiş. Gazeteciler plaketi alan şoföre yanaşıp ''Sen kurallara titizlikle uydun iyi ama.

Ama senin üstüne gelen, arkadan ve yandan vuran vasıta sahibi ile, önüne aniden çıkan insanlara vurmaktan  nasıl kurtuldun'' diye sormuşlar?...

Verdiği cevap hayli düşündürücüdür! ''Herkesi DELİ addettim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR