Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Toplu taşıma araçları

Toplu taşıma araçları

Son yağan karların ardından bir çok vatandaş özel aracını bırakarak toplu ulaşım araçları ile seyahat ediyor. Toplu taşıma araçları hem hesaplı hem de özel araca göre daha güvenli.

Karla kaplı yollarda hedefinize ulaşmak için toplu taşıma araçları daha iyi. Zaman kaybı fazla olmadan hedefinize ulaşıyorsunuz. İster evinize isterseniz de işinize üç beş dakika gecikme ile olsa da yetişiyorsunuz.

Ancak, özel bir otomobilde rahat rahat giderken, insanın hiç umurunda olmuyor toplu taşıma araçlarındaki balık istifi yolculuklar. Ayakta olan  insanlar, mevsim itibariyle yaşanan zorluklar daha fazla hissettiriyor kendini.

Belediye otobüsleri ya da tramvaylara binmeden önce elkartınızı hazırlayacaksınız. Elkartınızın bakiyesine mutlaka bakmalısınız. Çünkü her durakta içeriden bilet temin edilemeyeceği açıkca belirtiliyor.

Elkartınızı okuttuğunuzda şayet bakiyeniz yetersizse, içeriden bir el kart alıp okutma şansınız olmuyor. Tramvay veya otobüs sürücüsü size ters ters bakabilir. Bu konuda büyük bir titizlik göstermelisiniz.

Sonuçta toplu ulaşım araçları kış mevsimi için çok önemli. Düşünsenize tramvayın birkaç saat arıza yapması demek Bosna ile Merkez arasındaki bağlantının kopması demek. İşe ve okula o kadar saat geç gitmek demek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR