Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Taşeronlara hayırlı olsun

Taşeronlara hayırlı olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  müjdeyi 5 Aralık 2017’de açıkladığı ve 24 Aralık 2017 itibarıyla da düzenlemeyi içeren KHK’nın yayınlandığı taşeron çalışanlarına kadro verilmesi nihayet tamamlandı.Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olarak geçmişten miras olan ve uzun yıllardır çalışanların gündeminde olan taşeronla ilgili çözüm Ak Parti iktidarı tarafından tamamlandı.

Yaklaşık 900 bin emekçiyi  ilgilendiren, merkezi bütçe ile düzenlenen kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanların 4D kadrosuna geçişi, belediyelerde ve  il özel idarelerde çalışan taşeron emekçilerin belediye iştiraklerindeki istihdamı, yine 4C’deki çalışanların 4B statüsüne geçirilmesi, 12 ayın altında sürelerle çalışan taşeronların yine aynı sürelerle kadrolarının alınmasının sağlanması. Yine mevsimlik geçici işçiler 5 ay 29 gün çalışıyorlardı, onların çalışma sürelerini 4 ay daha uzatma imkanı getiren kapsamlı bir düzenleme yapılarak  900 bin emekçinin  hayatına, ailelerine, hanelerine, yuvalarına, geleceklerine etki eden bir çalışma büyük bir gayret sonucu mutlu sona ulaştı.

Bu mutlu sona nasıl ulaşıldı birazda bundan bahsetmek istiyorum. Hepinizinde bildiği ginbi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları, Başbakan Binali Yıldırım’ın koordinasyonunda ağustosta başlayan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve bakanların katılımıyla hazırlık aşamasında toplam 15 toplantı gerçekleştirildi.

KHK çıkmadan önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Maliye ve İçişleri bakanlıklarındaki bürokratlar ile alt işveren işçisi çalıştıran tüm bakanlıkların görüş ve önerilerinin alındı,

Düzenleme için 312 saat çalışıldı  ve 69 toplantı yapıldı.1 Ocak 2018’te çalışma usul ve esasların yayınlayarak 90 gün içerisinde tüm sürecin tamamlanacağını ilan eden hükümet,

işçilerin 2-11 Ocak’ta çalıştıkları idarelere başvurularını gerçekleştirmeleri ile başladı.

Türk iş hayatının en önemli ve en büyük işçi alımını gerçekleştiren uygulama 15 bin 352 iş yerinde yürütüldü. Ülke genelinde kamu kurum ve kuruluşlarıyla mahalli idareler nezdinde emekçilerin  başvuru, itiraz ve sınav işlemlerini gerçekleştirmek üzere Türkiye çapında  11 bin 97 tespit komisyonu, 11 bin 97 sınav komisyonu, 4 bin 883 itiraz komisyonu olmak üzere toplam 27 bin 77 komisyon kuruldu. Bu komisyonlarda 81 ilimizde 15 bin 352 iş yerinde toplam 145 bin 151 kamu görevlisi bu çalışmaların sağlıklı yürütülmesi için sabahlara kadar çalıştılar.

2 Nisan tarihi itibariyle merkezi idarelerde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında, mahalli idarelerde yine 4C’den 4B’ye geçiş, geçici mevsimlik emekçilerle birlikle 900 bini aşan kişiye dokunan bir çalışmayı tamamlanmış oldu. Ben, Tüm emekçi kardeşlerimize, kıymetli ailelerine ve aziz milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR