Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Söz ve mühür vatandaşta

Söz ve mühür vatandaşta

Günlerdir devam etmekte olan referandum halk oylaması çalışmalarında siyasiler miting yaptı konuştu. Bugün ise söz sırası vatandaşta.

Ateşli söylemlerin birbirini takip ettiği referandum çalışmalarının ardından , sonucu hakkında bahse girenlerin ve tercih sonuçlarını çok önceden sosyal medyada yayınlayanların kendilerini göreceği gündür bugün.

Türkiye’de ellibeş milyon Konya’da ise yaklaşık  bir milyon 475 bin kişinin oy kullanacağı bu gün, ülkemizin geleceği adına çok önemlidir. Artık kararsızlarında kararını vereceği referandum sandığı ortaya çıktı.

Artık herkes nefesini tutarak sandıkların kapanma saati olan 17’yi beklemeye başladı. Seçim yasaklarının hemen ardından açıklanacak olan seçim sonuçlarını beklemeye başladık.Evet ya da hayır oylarının sandıktan eşit çıkmayacağı muhakkak.İster istemez tercihlerden birisine ait oylar fazla çıkacak, bir pat durumu mevcut değil.

Evet sonucunu da, hayır sonucunu da bu milletin fertlerinin tek tek tercihlerinin belirlediği unutulmamalı. Pazartesi yeni bir siyasî algılar ülkesine uyanacak olsak da şehirlerin ve insanların güzellikleri de, sorunları da olduğu yerde olmayı sürdürecek.

Siyasilerin yaptığı çalışmaların ardından vatandaş sandığa gidecek ve düşüncesine göre oyunu kullanacak. Daha sonra da çoluk çocuğu ile pikniğe giderek akşamı edecek. Akşamına da oturup televizyon karşısında referandum sonuçlarını seyredecek.

Sizlere önerim, bugün seçimler için oy kullanacağınız mekâna giderken lütfen memleketi düşünerek gidiniz, mümkünse arabayla değil yürüyerek gidiniz. Derin bir nefes alınız ve tercih mührünü geçerli olacak şekilde basınız. Sonra olay mahallini sessizce ve vakar içinde terk ediniz.

Vatandaşın tercihi herkesin kabul edeceği bir sonuçtur. Demokrasinin gereğidir. Demokrasinin güzelliğidir.  Sonuç ne olursa olsun  yolun açık olsun Türkiye

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR