Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Sivil anayasa ile yola devam

Sivil anayasa ile yola devam

16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumda partiler yarışmayacak. Bazılarının dediği gibi partiler yarışacak olsa idi, Ak Parti ve MHP’nin oylarının toplamı yüzde 60 olurdu ve bu iş biterdi.

 

Ancak 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumda sivil anayasa maddelerinin oylanmasıdır. Yeni anayasa kabul görür ve “evet” oyları yüksek çıkarsa 2019 yılında seçim yapılır.

Terör örgütü PKK bile  “Hayır” diyeceğini açıkladı. Onunla beraber CHP’de hayır oyu verilmesi için çalışma yapıyor. İşte bunu anlamak çok zor. Diğer bazı partilerde “hayır” diyeceklerini söylediler.

 

Sanki partiler arası bir yarışma yapılıyor da, iktidar partisine karşı durmak yoluna gidiyorlar.

Oysa yapılacak olan referandum bir devlet meselesidir. Ülkemizin ileriye doğru sıçrama meselesidir. Dolayısıyla “evet” oylarının çok fazla olacağı şüphe götürmez.

 

Bugün sesi çıkan yöneticilerin hayır oyu vereceklerini söylemesi sizi yanıltmasın. Sessiz çoğunluk pusuda yatmış bekliyor. Seçim zamanı gelince kendilerini göstereceklerdir!

Partilerin bazılarında çatlaklar olabilir. Ki, şahsi çıkarların kaybolması endişesinden kaynaklanıyor bu.

Şu an hayır demeye hazırlananlar bile neye hayır diyeceğini bilmiyor. Kendi iradesiyle mi, yoksa mensup olduğu partinin genel başkanının sözüyle mi hareket edecek bunu seçim zamanı göreceğiz!

 

Bugün öyle şeyler ortaya atıyorlar ki, çocuklar bile onlara gülüyor da, haberleri yor!

Biz her şey dört dörtlük olacak gibi bir şey demiyoruz. Sadece yapılan bu anayasa sivil bir anayasadır diyoruz. Dolayısıyla darbe anayasasından çok daha iyidir.

 

Ülkemiz darbelerden çok çekti. Ne zaman bir hamle yapmaya kalksak birileri darbe yaptı ve yönetime el koydu. Artık ülkemizde darbeler sona ermeli ve sivil bir anayasa ile yolumuza devam etmeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR