Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Sevgililer Günü'nde sevgilinize hediye almayın!

Sevgililer Günü'nde sevgilinize hediye almayın!

Sevgililer Günü'nde sevgilinize hediye almayın!

Değişen teknolojilerle birlikte insanların da birbirine karşı davranışları ve sevgi şekilleri de değişti. Sevgimizi göstermek yerine çeşitli bahanelerle sevgiliyi maddi hediyelere boğmak ve bununla gündemde olmak adeta moda oldu.

Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla artık çeşitli maddi görgüsüzlükleri, para ile nasıl sevgilerin satın alındığını göreceğiz. Aslında sevdiğinizi unutmanızı hiç istemeyiz. Ona maddi değeri büyük hediye almak yerine yanağına sevgi ile bir öpücük kondurun yeter.

Hemen her fırsatta sevdiğinize seni seviyorum demeyi ihmal etmeyin. Biliyorum, bizim erkek milleti  hiç bir şeyden utanmaz. “Seni seviyorum aşkım” demekten utanır nedense. Ama artık utanmayı bırakın.Sevginizi dobra dobra açıklayın.

Sevdiğiniz kişiyi karşınıza alıp “seni seviyorum” demekten imtina etmeyin. Hatta bu güzel davranışı sadece 14 Şubat gibi özel günlerde değil, her sabah yatarken kalkarken sevdiğinize deyin.Sevdiğinize en güzel hediye budur inanın..

14 Şubat Sevgililer günü öncesinde büyük mağaza ve AVM'ler korkunç bir reklam furyasına gireceklerdir. Sizleri sevdiğiniz kişiyi işaret ederek alışveriş yapmanız için zorlayacaktır. Tüketimin tavan yaptığı bu günlerde  tüm bunlara rağmen “O gün  sevgilinize hediye almayın”..

O gün  sokakta  kalanları, yada bir hırkaya, bir ayakkabıya muhtaç olanları düşünün..

Karda kışta, soğukta bile yalınayak gezen, yada çorabı olmayan, terlik giyerek gezenleri düşünün.. Veyahut ta yırtıp  bir ayakkabı ile çamura belenmiş bir spor ayakkabısı ile okuluna yetişmeye çalışan çocukları düşünün.. Onlar için alın hediyenizi..

Onları hiç tanımıyor da olsanız, “Sevgilinize hediye alıyormuş gibi”  bir hediye alıp  sevindirin, o sevgiye ve ilgiye muhtaç insanları. Mesela bir çorap alın. Maddi değeri 3 veya 5 TL olan bir çorap.. Onu sokakta çorapsız gezen, hiç tanımadığınız bir insana hediye edin.

Yada bir buket çiçek alın, sevgiliniz yerine mahallenizde kimsesi olmayan bir yaşlı teyzeye  götürüp verin. Siz o gün  O’nun hayallerini canlandırın.

Ya da yaşlı bir amcaya bir atkı alın, sevgilisinden geliyormuş gibi hediye edin. Boynuna doladığında sımsıcak hissetsin kendini. Sevildiğini bilsin. Unutulmadığını görsün yeter..

14 Şubat Sevgililer Gününde  sevgilinize hediye almayın lütfen..Eğer sorarsa sevgiliniz, “hediyem nerde” diye? “Seni sevenlere hediye ettim” deyin. Çünkü sevgisiz kalan insanlarda  sevilmeyi bekliyor..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR