Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Seçim vaatlerine dikkat!

Seçim vaatlerine dikkat!

1 Kasım’da yapılacak olan seçim öncesi siyasi partilerin seçim beyannamelerini hepiniz duymuşsunuzdur. Seçimde oylarını artırmak isteyen siyasi partiler ha bire vaatlerde bulunuyorlar. Verilen bu vaatleri vatandaşın dikkatle takip ettiğini, zamanı gelince bunları soracaklarını da biliyorlardır elbette.

Hiç dikkatinizi çekti mi bilmem. 1 Kasım seçimlerinde en gözde kesim olarak emekliler ve asgari ücretliler göze çarpmaktadır. Hemen hemen her parti bu kesimler üzerine vaatlerini yoğunlaştırmakta.

Ak Parti’de dahil bütün partiler bir kere asgari ücretin artırılmasından yanalar. Daha önce siyasi partilerin yok saydıkları  emekliler bu seçimde adeta baş tacı yapılmaktadır. Promosyon vermeyi vaat edenlerden tutun da dini bayramlar öncesinde birer maaş ikramiye verilmesini isteyenler var.

Kıt kanaat geçinen emeklilerin maaşını görmezlikten gelenler şimdi zam yapma yarışındalar. Dar gelirli ailelere sosyal yardım, öğrencilere okuma parası, yurt binası ve öğrenim bursu verenlere kadar ne vaatler var.

Siyasi partiler çiftçiyi de unutmuyorlar. Çiftçiye ucuz mazot  vaat edenlerin  yanı sıra onların borçlarını ertelemeye hatta silmeye kadar giden vaatlerde bulunuyorlar. Siyasi partiler ülkemizin kanayan yarası taşeronları bu sefer unutmamışlar. Şayet vaatlerinde dururlarsa taşeron işçiler kadroya alınacak. Emekliye, işçiye, çiftçiye, esnafa, tüccara, memura, öğrenciye, engelliye, öğretmene, şehit yakını ve gazilere; vaat üstüne vaatte bulundular.

1 Kasım öncesi vaatler zinciri artarak devam ediyor. Kimi illere tramvay, kimi illere YHT, kimi illere metro falan devam ediyor işte. İnsanın sorası geliyor. Bu kadar para nerede diye? Şayet bu kadar para varsa şimdiye kadar bize niye vermediniz? Yoksa bunlar birer aldatmaca mı? Bütün bunları 1 Kasım seçimlerinden sonra görüp anlayacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR