Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Telefon dolandırıcılarına dikkat!

Telefon dolandırıcılarına dikkat!

Son olarak bir şehit babasını tuzağa düşürmeye çalışan telefon dolandırıcıları bu sefer faka bastı. Şehit babası adres yazmak için telefonunu yanından tesadüfen geçmekte olan gazeteciye verince dolandırılmaktan kurtuldu.

Emniyet teşkilatının afişlerle ve SMS’lerle uyarmasına rağmen telefon dolandırıcıları hala daha insanlarımızı kandırmaya çalışıyorlar. Maalesef bir çoğunda da başarılı oluyorlar. Polis defalarca uyarmasına ve polisin para ve kontur isteme gibi bir durumu olduğunu söylemesine rağmen, yine de dolandırıcıların tuzağına düşenler var.

Telefon dolandırıcıları her zaman aynı yöntemi kullanıyorlar. Genelde polis rolünde ağına düşüreceği kişiyi arayan dolandırıcı, mizansen tam olsun diye fonda da telsiz sesi kullanıyorlar. Sizi terör örgütünün listesinde adınız olmakla veya onlara fayda sağlayan kişilere yardımla itham ederek “şu kadar kontur veya para verirseniz örgüt listesinden çıkacaksınız” diye korkutuyorlar.

İnsanımız kesinlikle bu şekilde arayanlara itibar etmemelidir. Bunlar sizin saflığınızdan faydalanmak isteyen asalak türlerdir. Bunlar soyguncudur, dolandırıcıdır. Böyle bir telefon alanın ilk gideceği yer de polis karakollarıdır. Bunlar resmen soygunculuk yapan adi şehir eşkiyalarıdır.

Ancak bu kişiler ağlarına düşüreceklerin bilgilerini, telefonunu nasıl buluyorlar? Bunlar belli bir yaşın üstündekileri aradıkları kesin.  Aradıkları kişilerle ilgili o kadar inandırıcı bilgiler veriyorlar ki, saf vatandaşımız ister istemez kanıyor.

Artık vatandaşlarımız bu tür telefon dolandırıcılarına karşı uyanık olmalıdır. Belli bir yaşın üzerindeki aile efradını da uyararak tuzağa düşmemelerini sağlamalıdır. Bu tür telefon alanlar bilsin ki, bunlar dolandırıcıdır ve hemen emniyet güçlerine haber verilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR