Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Sanayide eleman sıkıntısı

Sanayide eleman sıkıntısı

 

Konya sanayisi özellikle son yıllarda yaptığı yatırım ve üretimle ülkemizin önde gelen sanayi şehirlerinden biri oldu. Yerli otomobilin üretimine talip olan Konya sanayicisi, sanayide kalifiye ve nitelikli eleman sıkıntısı yaşıyor.

 

Günlerdir sanayi kuruluşlarına yaptığımız ziyaretlerde sohbet konusu dönüp dolaşıp eleman eksikliğine geliyor. Koca koca iş yerleri ve fabrikalar nitelikli eleman olmaması nedeniyle üretimde zorlanıyorlar.

 

Özellikle meslek lisesi çıkışlı veya mesleki teknik yüksek okul çıkışlı elemanlar son derecede büyük önem taşıyorlar. Sanayilerde çalışan koca makineler vasıfsız elemanların gözetiminde. Bunun sonucu doğal olarak işverenler tedirginler.

 

Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan nitelikli ve kaliteli ara eleman eksikliği ne yazık ki Konya’da da hissedilmektedir. Üretim yapan tezgahlarda bulunan kişiler ve işverenler bu konuda son derecede muzdaripler.

 

Nitelikli ve kaliteli elemanlara günün rayiç bedelinden daha çok para verilmesine rağmen eleman bulamadıklarından yakınan işverenler, bu sıkıntının bir an önce giderilmesinden yanalar. Yetişmekte olan gençlerin iş beğenmediklerinden yakınan işverenler, “Artık gençler tulum giyip makine başına geçmek istemiyor. Hepsi masa başında iş istiyor” diye dertlenmektedir.

 

İşverenler ellerinde bulunan nitelikli çalışanlarına daha çok sahiplendiklerini, ancak gençlerin belli konuda nitelikli hale gelmeleri gerektiğini de ifade ediyorlar. Konya sanayisi nitelikli ve kaliteli elemanlar yetişmesi ve bunların çalışması ile daha bir ileriye gidecektir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR