Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Sakin olan kazanacak

Sakin olan kazanacak

Referandum süreci için kampanya dönemi resmi olarak başladı. Siyasi partiler kendi görüşlerini ve düşüncelerini vatandaşlara anlatmaya ve onları kendi görüşlerine doğru çekmeye çalışmaya başladılar bile.

 

Bir tarafta “evet”, diğer tarafta “hayır” diyecek olanlar kendilerini geliştirmek ve rakiplerini yıpratmak adına yoğun bir çalışma içine girdiler. Ama esas dikkat çeken konu, henüz daha kararı vermemiş ve “dur hele bir bakalım” diye düşünen kararsızlar, günden güne artmaktadır.

 

Kararsızlar hem “evet” ve hem “hayır” diyenleri dinliyor, hala yerlerinde de duruyorlar. Her iki tarafa da aynı mesafede olan kararsızlar, siyasi partilerin söylemleri ve siyasi propaganda ile değişmeyi bekliyorlar.

 

“Evet” cilerin rahatlığı da ayrıca dikkat çekici bir konu. Evet diyenlerin hayır diyenlere göre daha çok olacağına inananlar, işin rehavetine doğru kayıyorlar gibi geliyor. Nasıl olsa Konya’da “evet” diyen daha çok çıkar diye düşünenler, 16 Nisan’da hüsrana uğramazlar inşallah.

 

Yeni Anayasa teklifi ile ilgili yapılan açıklamalar henüz vatandaş tarafından çok iyi anlaşılmadı gözüküyor. O nedenle bugün “evet” diyen birisinin yarın “hayır” demesi mümkündür. Veya bunun tam terside olabilir.

 

Konya’da “hayır” cephesinde bir dağınıklık söz konusu. Her önüne gelen bir şey söyleyerek kendilerinin haklı olduğuna vatandaşları inandırmaya çalışıyor. Ancak Konya’da hırçın taraf yine “hayır” cılar. Karşılarındaki insanı “hayır” a alıştırayım derken hayır diyeceklerinin bile kafasını karıştırıyorlar.

 

Yapılacak aklı selim bir planlama ile insanları fazla zorlamadan ve incitmeden fikirlerini rahatca anlatan ve anlamasını sağlayanlar, bu referandumun galibi olacaklar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR