Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Plakette bitti artık!

Plakette bitti artık!

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, bir çok kişinin düşünüp de bir türlü hayata geçiremediği bir konuyu büyük bir cesaretle hayata geçirmiş ve kamu kurumlarının plaket  ve hediye alıp vermesini yasaklamıştır.

Özellikle son yıllarda bu işin adeta cılkını çıkarmaya başlamıştık.Her önüne gelen plaket veriyor ve her önüne gelen plaket alıyordu. Artık plaket alanı da vereni de takip edemiyorduk. Bir de plaket alacak kadar değerli bir şeyler yapılmış olsa bari….

Bir çoğu da  artık yapılan bir işe veya marifete karşılık verilen bir şey olmaması. Kendisinin veya kurumunun menfaatini düşünenler hemen bir plakete başvuruyor, sonrada istediğini istiyordu. Dedik ya, artık amacından çıkmaya başlamıştı.

Eskiden öylemiydi peki? Bir memur değil plaket amirinden bir teşekkür yazısı alsa, onu çerçeveletir ve ömür boyu saklardı. Çocuklarına ve torunlarına gururla gösterirdi. Onun için büyük bir şerefti. Ama şimdi öyle mi ya?

Sayın Başbakanımızın da işaret ettiği gibi, olay adeta israf boyutuna ulaşmaya başlamıştı. Yapılan harcamalar nasılsa devletten, ee devletin sırtından “kelek”  kesmekte kolay, içinde kamunun parası varmış, kimse umuruna takmıyordu.

Artık devlette tasarrufun önü açıldı. Plaket veya hediye yerine dikin dikilecek. Bakalım bir yılda böylesine kaç fidan dikilecek. Takip edip sizlere de ulaştırmaya çalışacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR