Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Nasıl bir vekil?

Nasıl bir vekil?

Şimdiye kadar aday adayları konuştu, vatandaşlar can kulağı ile dinledi. Bugünden itibaren adaylar belirlenecek ve partilerde sahaya inmiş olacaklar.

Hepinizin de bildiği gibi siyaset, mümkün olanı daha iyi ve en iyi yapma sanatıdır. Bu sanatta ilkeleri, adaleti, ehliyeti ve  heyecanı koruyarak zoru başarma ve üstesinden gelmekle mümkündür.

Vatandaşlar da o yolda canla, başla, heyecan ve coşku ile görevini en iyi yapacak vekilleri istiyor. Milletin inancıyla, ahlak anlayışıyla kavga etmeyen, yüksek ahlak ve ideallere sahip, güvenilir vekiller istiyor. Kendi partisinden dahi olsa yanlışa karşı çıkabilecek ve milletin çıkarını hep önde tutacak kişileri istiyor.

 Siyasi duruşu, inancı, dünya görüşü ne olursa olsun milletin razı olacağı vekiller istiyor. Dertlinin derdiyle dertlenen, işsizin halini anlayan, bütünleştirici ve Türkiye gerçeğinin sevdalısı fedakar vekiller istiyor.

Sadece kendi menfaatine yönelmiş, ihtiraslarını yörüngesinden kurtulamayan ve devlet üzerinden rant dağıtanları istemiyor. Holding, mafya, aşiret, çete, grup güdümlü olanları istemiyor. 
Statünün vekili, protokolde oturmanın vekili, partilinin vekili, güçlü görünmenin vekili, kibrin vekili, akrabaların vekili ve konforun vekilini istemiyor. İnsanları ''yaradanda ötürü'' değil, işine yaradığı kadar sevenleri hiç istemiyor. 

Siyaset, üslup ve tutarlılık ister. Aklı temiz, ruhu temiz, dili temiz, bedeni temiz, işi temiz, mazisi temiz, kazancı temiz, sicili temiz vekiller istiyor. Egemen güçlerle yürüyeni değil, milletle beraber yürüyeni istiyor. Kamu vicdanı olmanı ve ona uygun kanunları çıkarmanı istiyor. Kişisel çıkarlardan arınan, demokrat kimliği olan ve onu hayata geçirebilen üstün ahlaklı siyasetçiler  istiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR