Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Muhalefet iktidar ışığını görüyor

Muhalefet iktidar ışığını görüyor

7 Haziran genel seçimleri öncesinde muhalefetin iki önemli partisi MHP ve CHP, kendilerini iktidar için hazırlamaya çalışıyorlar. Yapılan çalışmalar ve aday belirlemedeki titizlik bu konuda en büyük delildir.

Bu defa 13 senedir iktidar olan Ak Parti  ile muhalefet partileri CHP ve MHP arasında bu bakımdan bir fark kalmadı gibi. Ak Parti’nin aday belirleme süreci MHP’de de aynı işledi. Örgütlerin görüşü alındı, STK’lar temayül yoklamasında bulundu ve anketler yapıldı. Sadece CHP en demokratik olanı yaptı ve ön seçimle adaylarını belirledi.

Seçim öncesi yoğunlaşan  anketlerde AK Parti’den MHP’ye kaymış gözüken yüzde 5 oy sabit kalırsa, MHP yüzde 18-20 civarında oy alabilecek gibi. “Çözüm süreci” sebebiyle PKK kanadının şımartılmasına tepki olarak, “mecburi adres” olan MHP’ye ülkücülerin geri dönüşü olarak değerlendirilmekte. Bunun haricinde hala AK Parti’de kalmaya devam eden “eski ülkücü” oranının yüzde 8-9 olduğu tahmin ediliyor.

CHP bu defa iktidar olmayı gerçekten daha çok istediği izlenimi veriyor. Aday seçimlerinde 51 ilde üyelerin oy verdiği önseçim yöntemini kullanması takdir topladı. Ön seçime ilaveten kontenjanlarda ve merkez yoklaması yapılan yerlerde hiziplere göre değil, çoğunluğun itiraz etmeyeceği isimlere yer vermeye çalışması iç çatışma ve kırgınlıkları asgariye indirdi.

MHP ve CHP son zamanlarda yaptıkları basın toplantılarında ve seçmenle yaptıkları görüşmelerde iktidara hazır olduklarını ve iktidar için kadrolar oluşturduklarını işaret etmekteler. Anketlere göre de CHP ve MHP’nin oy toplamının yüzde 46-50 arası olma ihtimali büyük.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR