Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Mevlana Haftası başlıyor

Mevlana Haftası başlıyor

742. Hazreti Mevlana’yı Anma Vuslat Törenleri yarın akşam başlıyor. Yüzyılların ötesinden insanlığın mutluluğu ve birlikteliği için Konya’da yakılan ışık, yeniden bütün dünyayı aydınlatacak. Hazreti Mevlana’nın hoşgörüsü bütün insanlığı kucaklayacak.

Yarın başlayıp 17 Aralık akşamı Şeb-i Arus törenleri ile sona erecek olan Vuslat Haftası’nda Konya’nın adı ülke gündeminden düşmeyecek. Şehrimizi yerli ve yabancı binlerce  kişi ziyaret edecek ve Konya’nın ekonomisine de büyük katkı sağlayacak.

Çeşitli programlarla Hazreti Mevlana’nın felsefesi insanlara bir kez daha hatırlatılacak, sema törenleri ile ruhumuz aydınlanacak. Konya olarak özellikle bu haftaya dikkat etmemiz gerekmektedir. En ufak bir olayda dahi Konya düşmanlığını hortlatmayı büyük bir beceri gibi görenler, hafta boyunca Konya’nın eksikliğini araştıracaklardır.

Konya tarihten gelen insan sevgisi ve misafirperverliğini bu hafta içinde göstermelidir. Özellikle hizmet sektörü olarak ifade edilen otel, lokanta ve diğer sektörler hizmetlerini en adilane, güzel, doğru ve eksiksiz yapmalıdır.

Konya için vitrin haftası olan bu haftada, cadde temizliğimizden taksi sürücülerimize, lokantalardan otellere kadar herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Mevlana diyarı olarak tanımlanan Konya’mız, bu sıfata layık olduğunu herkese göstermelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR