Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kurban bayramı yaklaşırken

Kurban bayramı yaklaşırken

Mübarek Kurban Bayramına artık sayılı günler kala piyasalarda bir canlanma beklentisi de artmış durumda. Ülkemizde son yıllarda bazılarına göre ekonomik kriz bazılarına göre ise ekonomik sıkıntı olduğu yönünde tartışmaları da yakından izliyoruz.

İster ekonomik kriz deyin, isterseniz de ekonomik sıkıntı ancak şurası da bir gerçek ki, tatil yörelerinde bulunan oteller neredeyse yüzde yüz dolu. Vatandaşlar dört günlük bayram tatili için deniz kenarına akın etmiş durumda. Aynı şekilde otobüs, tren ve uçaklarda yer bulmak neredeyse imkansız.

Kurban bayramının simgesi olan kurban satışları da alabildiğine devam etmektedir. İnsanlar bu dini bayram günlerinde çoluk çocuğunu mahrum etmemek için ekonomik kriz veya ekonomik sıkıntı her ne derseniz deyin çocukları için  elinden geleni yapmaktadır. Ya kesmek için kurban almakta ya da tatile veya aile ocağına gitmektedir.

Şimdiden bütün alışveriş merkezlerinde bir kalabalık görmek mümkün. Herkes ekonomik durumuna ve bütçesine göre ya büyük alışveriş merkezlerine gidiyor, ya da işportada satılan ürünlere rağbet gösteriyor. Her ikisinin de amacı çocukları sevindirmek, bayramda boyunlarını bükük bırakmamak.

Kurban bayramının adına layık bir şekilde kutlayabilmek için aileler bütçelerinde azami kısıntılar yaparak kurban almak için kurban satış yerlerine gitmektedir.Çocuklarına bu dini bayramın bütün ulviyetini göstermek amacıyla bütçelerine göre bir kurban almak için çırpınıp duruyorlar.

Denize ve tatile gidemeyenler sıla-i rahim yapmayı tercih etmektedir. Bunu da yapamayanlar bayramı komşuları, akrabaları ve sevdikleri ile birlikte geçirmek için hazırlıklar yapmaktadır. Özellikle ev hanımları bayram temizliği yaparak bu kutsal güne hazırlanmaktadır. Sadece temizlikle yetinmeyip bayram tatlısı için de hummalı çalışmalar çoktan başladı bile.

Bayramda çocukların yüzünü güldürmek için çabalayan anne ve babalar,onlara bayramlık kıyafet veya ayakkabı alarak bayramı bayram gibi yaşamaları için gayret göstermektedir. Çocukların anılarını güzel bayramlarla donatmak isteyen aileler bu nedenle ellerinden geleni yapmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR