Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Konya turizmi ve Mistik Müzik Festivali

Konya turizmi ve Mistik Müzik Festivali

2004 yılından bu yana düzenli olarak düzenlenen Konya Mistik Müzik Festivali’nin 15.nci yarın başlayacak. 20-30 Eylül tarihleri arasından Mevlana Kültür Merkezi ve Sultan Veled salonunda yapılacak olan Konya Mistik Müzik Festivali ile Konya yine turizmde hareketli günler yaşayacak.

Kendi alanından dünyanın sayılı festivalleri arasına giren Konya Mistik Müzik Festivali, 12 konser ile kulaklarımızın pasını silecek ve bizleri başka dünyalara alıp götürecek. Tamamı ücretsiz olarak izlenebilecek olan konserlerde dünyanın bu alanda en meşhur sanatcıları ve grupları sahne alacak.

Son yıllarda gelişen Konya turizmine de büyük katkı sağlayacak olan Konya Mistik Müzik Festivali’ne dünyanın çeşitli yerlerinden binlerce kişinin katılması beklenmektedir. Festival konusunda günler süren bir hazırlık çalışmasını başarı ile tamamlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülsettar Yarar ile yaptığımız son görüşmede hazırlıkların tamamen bittiğini de öğrendik.

Abdülsettar Yarar son olarak İran ile yaptıkları temaslarda bu ülkeden yaklaşık bin beş yüz kişinin Konya’ya geleceği ve beş gece konaklayacaklarını iletti. İran’ın dışında Azerbaycan’dan, Afganistan’dan, Lübnan’dan ve İspanya başta olmak üzere Avrupa’dan da çok sayıda mistik müzik hayranının Konya’ya geleceklerinin müjdesini verdi.

Alanında dünyanın en çok tanınan Konya Mistik Müzik Festivali Konya turizmi turizmde ölü sezon olarak adlandırılan bu dönemde Konya turizmine büyük katkı sağlayacağı muhakkaktır. Otelinden yemek yenilen yerlere, hediyelik eşya satıcılarından ulaşım sektörüne kadar bir çok sektör için can kurtaran rolü oynayacak olan bu festivale Konya olarak sahip çıkmalıyız.

Mevlana Anma Törenlerinden sonra Konya’nın en büyük turist getiren organizasyonu olan Konya Mistik Müzik Festivali’ne Konya olarak ilgi göstermeli salonları doldurmalıyız. Yalan yanlış haberlerle  bilerek veya bilmeyerek bu güzel ve başarılı organizasyona gölge düşürecek davranış ve beyanlardan kaçınmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR