Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Konya esnafı bunu da başaracaktır

Konya esnafı bunu da başaracaktır

Konya esnafının günlerdir beklediği Mevlana Anma Törenleri bugün başlıyor. Bugünden başlamak üzere 17 Aralık Şeb-i Arus törenlerine kadar yerli ve yabancı binlerce kişi Konya’ya gelecek ve Konya’yı tanıyacak.

 

Anma törenleri süresince Konya’yı en iyi tanıtacak olanlarda hiç şüphe yok ki Konya esnafıdır. Taksiciden lokantacıya, hediyelik eşya satıcısından otellere kadar buralarda çalışan kişiler, Konya’nın dışa yansıyan yüzü olacaklar.

 

Bu hafta içerisinde esnafımız temiz, düzenli, hakkına razı olan ve komşusunu düşünen esnaf olmak durumundadır. Her gün sabah besmele ile açılan kapısının önünü temiz tutmaktan tutunda, hakkına razı, güleryüzlü ve misafirperver olmak zorundadır.

 

Hafta nedeniyle dükkanına gelenlere Konya’yı tanıtmak ve Konya esnafının ahilik kültürüne olan bağlılığını göstermek zorundadır. Mallarını satmak adına elinden geleni yapacak, hakkından fazlasını istemeyecek, komşusunu ve yaşadığı şehri düşünecek konumda olmalıdır.

 

 

Esnaf şimdiye kadar mallarını satıp ekmeğini yediği Konya’ya, kendisini bu günlere getiren Konyalılara olan borcunu unutmayacak minnet borcunu en iyi şekilde ödemek adına çalışacak. Özellikle yurt dışından gelen yabancı turistlere karşı daha bir dikkatli davranacak.

 

Şimdiye kadar terör yüzünden ülkemize gelmeye çekinen yabancı turistlere karşı gösterecekleri misafirperverlikle neler kaçırdıklarını gösterme zamanıdır diye düşünüyorum.Terörün “güvenlik yok” “huzur yok” aldatmacasına Konya esnafı hareketleri ve davranışları ile bunun birer kandırmaca olduğunu dünyaya göstereceklerdir.

 

Konya ve Konya esnafı bu hafta içerisinde büyük sınavlar verecek, kendisini bir kere daha gösterecektir. Konya dünyanın en huzurlu ve en hoşgörülü şehri olduğunu yaptıkları ile ispat edecektir. Konya’ya ve Konyalıya da bu yakışır zaten

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR