Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Konya değince bir duracaksın

Konya değince bir duracaksın

Sizlerde çok defa şahit olmuşunuzdur. Özellikle dışarıdan tayin yolu ile Konya’ya gelen memurlar önceleri gelmek istemezler ancak Konya’ya yerleştikten sonra burayı görerek, emekli olunca burada kalırlar.

 

Çünkü Konya herkesi kendisine çeken bir şehirdir. Yazı yaz gibi yaşadığımız, kış kış gibi geçirdiğimiz güzel bir şehirdir. İnsanları birbirine yardım eden, arkadaşlık ve akraba bağlarının düzgün olduğu, dostların birbirini kolladığı bir şehirdir.

 

Ulaşımın kolay ve hesaplı olduğu Konya’da, nerede oturursan otur, gideceğin yere bir toplu taşıma aracı ile gidebildiğin nadir şehirlerden biridir. Ekonomisi, sanayisi, iş alanları ve esnafı ile aynı zamanda işsizliğin en az olduğu nadir illerden biridir aynı zamanda.

 

Akdeniz ve güneydoğu illerinin “yayla” olarak nitelendirdiği havası ile burada hayat bulursunuz. Gündüz sıcağı ile yazı doyasıya yaşarken, akşam serinliğinde ise bir cekete ihtiyacınız olur.

 

Siz bazılarının Konya düşmanlığı yaptığına bakmayın. “Kedi ulaşamadığı ciğer” misali hemen her fırsatta Konya’yı kötülemeyi adet haline getirenler, Konya’yı ve Konyalıları tanımayan ya da daha doğrusu tanımak istemeyenlerdir.

 

Konya vatandaşları ile beraber yaşanacak bir şehirdir. Memur dostu olan bu şehirde, her keseye ve her bütçeye uygun bir şeyler mutlaka vardır. İnsanları sokakta gülümser, esnafı sabahları “besmele” ile kapılarını açar.

 

Konya dışına çıkanların geri Konya’ya geldiği zaman bu dediklerime hak vereceklerini biliyorum. O çok eleştirdiğimiz trafiği bile dışarı gidip gelince insanların gözlerine çok düzenli bile geliyor.

 

Vefa denilince, incelik ve nezaket denilince,hatır gönül denilince, maneviyat ve aşk denilince Konya akla gelir hemen. Manevi zenginlikleri, tarihi hazinesi, turizm de çeşitlilik denilince yine Konya akla gelir.

 

Gırbetçilerin yoğun olarak geldiği bu günlerde, gurbetçiler ile yapacağınız sohbette benim dediklerime de hak vereceksiniz. Konya kendi ile barışık, halkı ile kaynaşmış ve güzelliklere alışmış bir şehirdir.

 

Konyalılar dışarıda yapamaz. Konyalılar bu topraklardan ayrı kalamaz. Konyalılar Takkeli dağın gölgesinden başka yerde yaşayamaz. Konyalılar yaşamak için aradıkları şeyleri Konya dışında bulamaz. Konya öylesine güzel ve vazgeçilmezdir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR