Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Karatay’ın geleceği parlak

Karatay’ın geleceği parlak

Konya’nın huzur veren ikliminin en çok hissedildiği yerlerden biri hiç kuşku yok ki, Karatay ilçemizdir. Çünkü Hazreti Mevlana da dahil olmak üzere bir çok tarihi güzellik Karatay’dadır. Karatay ilçesinde bir de Konya’nın göz bebeği bir belediye başkanı vardır. Adından fazla bahsedilmesini istemeyen, sadece hizmet ağırlıklı olarak çalışan, mütevazi ve güler yüzlü Mehmet Hançerli’den bahsediyorum.

 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, üçüncü döneminde. Şehirleşmeye verdiği önem Karatay'ın her noktasında hissediliyor. İnsanı yormayan, huzuru her noktasında hissettiren bir güzel yurt köşe yapmış Karatay'ı. Belki de her belediye başkanının günün birinde söylemeyi arzuladığı cümleleri ondan dinledik. “Karatay'ın şehirleşmeyle ilgili hiçbir problemi kalmadı. Önümüzdeki bütün çalışmaları hiçbir engelle karşılaşmadan hallettik. Şimdi yeni projeler ve yatırımlar için neler yapabileceğimiz üzerine çalışmaktayız.”

 

“Karatay ilçesinde yaşayanların talepleri doğrultusunda onlara hizmet etmek için çalışıyoruz. Belki de Türkiye’de ilk defa kira gelirleri emlak gelirlerinden çok olan bir belediyeyiz. Borcumuz yok ve her yatırımı öz kaynaklarımız ile yapıyoruz.” Diyebilen Mehmet Hançerli,örnek alınacak bir belediye başkanı.

 

Karatay bir çok yönüyle de örnek alınacak bir ilçemiz. En büyük parkların,en büyük yatırımların yapıldığı ender ilçelerimizden biri. Bırakın köy yollarının asfaltlanmasını, yayla yollarının bile asfaltlandığı, köylerine  çocuk parklarının yapıldığı, köylerine düğün salonlarının yapıldığı bir ilçemiz.

 

Başkan Mehmet Hançerli ve ekibi, Karatay ilçesinin talihini değiştirmek için gecelerini gündüzlerine katmaktadırlar. Şimdiye kadar 24 okul yapılıp Milli Eğitim Bakanlığına verilmiştir. En az bir o kadar da sağlık ocakları yapılıp Sağlık Bakanlığının hizmetine sunulmuştur.

 

Şimdi de Konya’ya sağlık tesisi kazandırmak adına İsmil’de büyük bir yatırım hayata geçirilmiştir. Yakın bir zamanda İsmil kaplıca ile özdeşleşen bir mahalle olacaktır. Bunun yanı sıra Konya’da ilk defa modern ile klasiğin buluştuğu muhteşem bir cami olan Çelebi Camisinde de çalışmalar sona ermek üzeredir. Kır düğün salonu yapılarak hizmete sunulmuştur.

 

İnsanların gönüllerine ve maneviyatına büyük hazlar verecek olan yeni yatırımlar Karatay Belediye’mizde büyük bir hızla, emekle, sabırla ve inançla yapılmaya çalışılmaktadır. Karatay önümüzdeki beş yıl içerisinde yeni cazibe merkezleri ile Konya’nın en güzel ilçesi olacaktır. Çünkü görünen köy kılavuz istemez. Başkan Mehmet Hançerli ve ekibine kolaylıklar ve başarılar dilerim.Güzel işler yapmak için çabalayan herkesin yolu açık olsun.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR