Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Karatay Belediyesi’ne teşekkürler

Karatay Belediyesi’ne teşekkürler

Belediyecilik, insanların gündelik yaşamını kolaylaştıran, onların istek ve ihtiyaçlarını yeterince yerine getiren, çevre, temizlik, altyapı ve yol ihtiyaçlarını mümkün olduğunca hayata geçiren önemli bir kurumdur.

 

Belediyeler bu hizmetlerini insan odaklı yaparak, hayatımızı daha da kolaylaştırmaktadır. Bütün bu yazdıklarım belediyelerin asıl görevidir. Bu görevler yasa ile belirlenmiştir. Bir de yasa ile belirlenmeyen ancak yapılan güzel ve mukaddes çalışmalar vardır.

 

Karatay belediyesi, insan odaklı çalışmalarda adeta herkese örnek olacak çalışmaları ile dikkat çekmektedir. Bunun son örneğini geçtiğimiz günlerde yaptı. Karatay ilçemizde hayatını devam ettirmekte olan zihinsel ve bedensel engelli Dürdane Çek adlı vatandaşımızın tekerlekli sandalyesi vicdansız hırsızlar tarafından çalınmıştı.

 

Bu haberin gazetelerde yer almasının ardından harekete geçen Karatay Belediyesi, bu zihinsel ve bedensel engelli vatandaşımızın hemen yardımına koşarak kendisine tekerlekli sandalye hediye etti. Hayata küsen bu vatandaşımızın yeniden hayata tutunması için elinden geleni yaptı.

 

Karatay Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışı sadece bununla sınırlı değil. Bundan önce de Başak Mahallesinde bir yangın sonucu evi tamamen yanan Kamuran Karataş adlı vatandaşımıza yeni bir ev yaparak mağduriyetini giderdi.

 

Yine İsmil’de oturmakta olan ve yine bir yangın sonucu evi oturulamaz hale gelen Ömer Yaylacı adlı vatandaşımızın evinin tadilatını yaptırarak onlara sıcak bir yuva kazandırdı. Karatay İlçesi Divanlar Mahallesinde Şehit Er Muharrem Öksüz’ün evini de restore ederek ailesine hediye eden Karatay Belediyesi, gönülleri almaya devam ediyor.

 

Başkan Mehmet Hançerli ve ekibinin yapmaya çalıştığı bu tür sosyal belediyecilik faaliyetleri mümkün olduğunca basına servis yapılmaz. Çünkü Başkan Hançerli, bu tür çalışmaların sadece yapan ve yapılanın arasında kalmasından yana olacak kadar da mütevazidir. Ancak, yaptıkları bu faaliyetler ile belediyeciliğin doğumdan ölüme kadar ömrümüzün her alanında yer aldığını ve ne kadar önem taşıdığını bir kere daha bizlere göstermektedir. Teşekkürler Başkan Mehmet Hançerli ve teşekkürler Karatay Belediyesinin çalışkan ekibleri.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR