Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kararı halk verecektir

Kararı halk verecektir

Yüce Meclis’in büyük ve gayretli çalışmaları sonucunda Anayasa değişikliği teklifi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını beklemektedir. Cumhurbaşkanının imzalamasının ardından Resmi gazete’de yayımlanması ile birlikte referandum tarihide tam olarak belli olacaktır.

 

Ancak daha referandum tarihi belli olmadan kamuoyu araştırmalarının sonuçları medya organlarında yayınlanmaya başladı bile. Kimin tarafından yapıldığına göre karar veren bazı araştırma kurumlarının yayımladıkları araştırmalarda kimilerine göre “evet” ciler önde, kimilerine göre “hayır”cılar önde.

 

İşini ciddi olarak yapan ve bu konuda büyük emek harcayan araştırma şirketleri ise araştırma ne ise olduğu gibi yayınlayarak kurumsallaşmanın gereğini yapmaktadır. İnsanımızın kafasını karıştıran, acaba mı ki diye tereddüte düşüren araştırma sonuçlarına itibar etmemek gerekir.

 

Aslında en iyi araştırmacı yine halkın kendisidir. Halkımız yaşadıkları ve yaşayacakları konular hakkında büyük bir sağduyuya sahiptir. Yapılacak olan referandumun kendisine ne katacağını veya kendisinden ne götüreceğini bir çok araştırma şirketlerinden daha iyi bilmektedir.

 

Halkımız aynı zamanda kendi konumu için değil vatanın istikbali için bu referandumda iki kere düşünmesi gerektiğini de çok iyi bilmektedir. Çünkü vereceği kararın sadece kendisini değil gelecek nesilleri de ilgilendireceğini, ülkemizin yeni dünya düzeni içerisinde bulunacağı konumunu da belirleyeceğini de çok iyi bilmektedir.

 

Devletine inanan ve ülkesinin geleceğini kendi çıkarlarının üzerinde tutanların vereceği oylar ile ülkemizin 2023 hedefine doğru büyük bir merhalelenin katledileceği de unutulmamalıdır. Dış ve iş düşmanların çevrelediği ülkemizin sağlam adımlarla ilerlemesi için güçlü ve kararlı bir yönetime ihtiyacı olduğu kaçınılmaz bir gerçektir.

 

Karar mekanizmasının tek elden yürütülmesi için bu referandum çok önemlidir. Referanduma büyük bir katılımın olması ve oranın büyük çıkması ile ülkemizin önü açılmış olacaktır. Karasız vatandaşlarımız için de yürütülecek referandum öncesi çalışmalar büyük önem taşımaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR