Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kamu görevlileri dikkatli olmalıdır

Kamu görevlileri dikkatli olmalıdır

Referandum süresinin başlaması ile birlikte  gerek yazılı ve görsel, gerekse sosyal medyada da kişiler referandum fikirlerini açıklamaya başladı. Referandumla ilgili görüşlerini açıklayan bazı kişilerin “evet” veya “hayır” demeleri toplumca hayret uyandırdı.

 

Aslında bunlar kişisel görüşler diyeniniz olsa da, bazı kişilerin görüşlerini kişisel çıkarları için alenen ilan etmesi hayretle karşılanıyor. Kendi çıkarları ülke çıkarının önüne geçen ve belli bir yere gelmek isteyen bu kişilerin fikirleri toplum tarafından da kabul görmemektedir.

 

Bugün Ak Partili veya MHP’li birinin “evet” demesi normaldir. CHP ve HDP başta olmak üzere diğer partilerin de “hayır” demesi normaldir. Bu partilerde görev yapanların da tercihleri doğaldır. Ancak Anayasa değişiklik metnini hiç okumamış, değişecek on sekiz maddeyi bilmeyen sadece kendi çıkarları için fikir beyan edenlere hayret ediyorum.

 

Halen kamu kurumunda görevde olanlar ve belli bir yerde olanlar sanki kendilerine sorulmuş gibi özellikle sosyal medya da fikirlerini beyan etmeleri son derecede yanlıştır. Bu kişilere sormazlar mı, şu anki egemen güç doğrultusunda görüş bildiriyorsun diye.Veya hedeflediğin bir makam veya mevki mi var diye.

 

Bazı kişilerin özellikle de kamu kurumlarında aktif olarak görev yapmakta olan kişilerin referandum süresince fikirlerini beyan etmesi etik olarak kabul edilemez. Mutlaka bir düşüncesi vardır ve bu düşüncesini 16 Nisan tarihinde sandığa giderek hayata geçirecektir.

 

Şayet bu kişiler görüş ve fikirlerini önceden beyan ettikleri takdirde, toplumda kendi egolarını ve makam hırslarını ortaya koyuyorlar gibi bir düşünce oluşur. Buna fırsat vermemek gerekir. Taraf olduğunu ve referandum düşüncesini sandıkta göstermelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR