Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kadınlar baş tacımızdır

Kadınlar baş tacımızdır

İnsanlık tarihine şekil veren kadınlar, üreticilikleri, merhametleri, kararlılıkları ve analıklarıyla her zaman başımızın tacı olmuştur. Toplumların tarih boyunca kadına verdikleri önemi anlatan bir çok örnek görmek mümkündür.

Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir topluma 'Cennet annelerin ayakları altındadır' diyen İslam medeniyetinden, hanlarla birlikte idareye ortak oldukları ve sözü geçtikleri için kadınların 'Hanım' diye adlandırıldığı Orta Asya Türk toplumuna saray kadınlarının, yaptırdıkları vakıf eserleriyle efsaneleştiği Osmanlı toplumundan, zamanın gelişmiş devletlerinden önce kadına seçme ve seçilme hakkı veren genç Cumhuriyetimize kadar, bizim tarihimizde kadınlara verilen değer noktasında çok güzel bir öz geçmişe sahiptir.

Ancak son yıllarda bazı kendini bilmez cahiller tarafından  insanın en korunaklı olması gereken ailenin içinde ortaya çıkan kadına yönelik şiddet, boşandığı eşi tarafından öldürme kastıyla gerçekleşen saldırılar, hiçbir vicdana sığmayan tecavüz ve taciz vakalarının, herkesin önünde ciddi bir ev ödevi olarak durduğu da bir gerçektir.

Kadınlara yönelik artan bu tür olumsuz davranışların ardından Hükümet, kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında vakalardan bağımsız olarak sürekli yeni adımlar attığı da bir gerçektir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün yaratmaya çalıştığı farkındalık, elbette ki kadına yönelik şiddetle sınırlı değildir. İster ekonomik ister sosyal alanda olsun kadınlarımızın karşılaştığı bütün eşitsizlikleri gidermek, toplumsal hayata katılımlarının önündeki bütün engelleri kaldırmak için hükümet her türlü adımı atmaktadır.

Bu ülke, vatan müdafaasında erkeğiyle aynı safta omuz omuza mücadele eden, bebeğinin örtüsünü cephanenin üzerine örten kahraman kadınlarının varlığıyla kurulmuştur. 15 Temmuz şehitlerimizin arasında 11 kadının  bulunması, Nene Hatunların, Şerife Bacıların ruhunun halen hayatta olduğunun göstergesidir.

8  Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, gerek vatan müdafaasında gerekse kendisine yönelik bir saldırı neticesinde onurunu ve iffetini korurken veya alın teriyle ekmeğini kazanmanın derdindeyken bir kazada şehit düşmüş, zulme uğramış, bütün kadınları rahmet ve şükranla anmaktayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi