Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İnternetten alışverişe dikkat

İnternetten alışverişe dikkat

İnternetten alışverişe dikkat

Gelişen teknoloji ile birlikte insanlarda internet ortamında alışverişe merak sarmaya başladı. İnsanlar dışarı çıkmadan ve oturdukları yerden alışverişin keyfini sürmektedir.Özellikle son yıllarda e-ticaret sitelerinin giderek artmasıyla tüketim alışkanlıklarında yaşanan değişiklikler internet üzerinden alışveriş yapmayı hayatımızın bir parçası haline getirmiştir. İnternetten alışveriş yapmak yani e-ticaret, herhangi bir ürün ya da hizmet için çeşitli ödeme yöntemlerini kullanarak bir internet üzerinden ticaret yapmanıza ya da sipariş vermenize olanak tanıyan bir yöntem olarak tanımlanmaktadır.

İnternet üzerinden yapılan e-ticaretin kolaylıkları kadar zorlukları da vardır. Özellikle dolandırıcılar bazı siteleri kopyalayarak insanları dolandırmaktadır. Geçtiğimiz yaz günü yaşanan otel dolandırıcılığı buna en güzel örnektir.

İnsanlar internet üzerinden girdikleri sitelerdeki ürünlerin aynını bazen almayabilirlerde. Aldkları ürünün sitede başka geldiğinde başka ürünler olduğuda kaçınılmaz bir gerçektir. O nedenle e-ticaret yaparken güvenilir firmaları seçmek esastır.

Günümüzde internetten alışveriş yapanların her geçen gün arttığı göz önünde bulundurulduğunda internet üzerinden yapılan alışverişlerin güvenli olması açısından teknik olarak bazı güvenlik tedbirlerini almak ve birtakım hususlara dikkat etmek oldukça önemlidir.

İnternet üzerinden yapılan alışverişler, bir mağazada ya da kafede yapılan alışverişlerden pek farklı olmasa da yine de tedbirli olunması ve dolandırıcılara dikkat edilmesi gerekmektedir. Kötü niyetli kişilere dikkat etmek için internette  alışverişe ayrıca büyük özen gösterilmelidir.

İade garantisi olan, güvenilir ve ismi belli sitelerden alışveriş yaparak kendimizi güvene almalıyız. Biraz daha ucuza alacağım diye kim olduğu belli olmayan sitelerden alışveriş yapmak daha sonra sizi pişman edeceğini unutmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR