Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Herkes kolay para kazanmak derdinde

Herkes kolay para kazanmak derdinde

Herkes kolay para kazanmak  derdinde

Günümüz gençleri artık alnı terlemeden ve hiç bir emek harcamadan kazanmanın derdinde. İnsanlara ve insanlara nasıl faydalı bir şey üretirim, insanlara nasıl faydalı olurum diye bir dertleri yok. En basiti youtuberlar, ahlaki değerlerimizi yerle bir eden konuları içerdikleri tek amaçları tıklanma rekoru kıracak konular ile para kazanan bir nesil.

Ortalama seviyedeki bir Youtuberin 2019 yılı için ödediği  vergi 150 bin TL civarındayken bu kişilerin yıllık gelirleri bir düşünün. Gider yok sermaye yok masraf yok. Ahlaki değerlere saldır hop gelsin paralar.Tabi bunun yanında eğitici öğretici aydınlatıcı videolar yayınlayanlar var olsa da bu sayı çok çok az.

Yeni nesli üretimden tamamen uzaklaştıran ve  nasıl bir tehlikenin esiri olduğunu bilmeden geleceğimizi bitirmenin fitilini ateşlettiler. Bazıları hemen dış güçler diyecek hemen. Dış güçler diye yaftalamak kolay ama neden biz dış güçlerin hedefiyiz? Ve nasıl bu kadar çabuk hedef oluyoruz.

Aslında cevap çok basit, en temelden inceleyecek olursak çalışan anne babanın çocuklarının eğitimlerini sadece okullara bırakması, ders konularını iyi bilmesinin onun başarılı bir öğrenci olduğunu sanması en temelde ki hatamız. Okullarımızda belki çok iyi bir eğitim veriliyordur ama sadece eğitim ile olacak bir iş değiş. Ahlaki değerlerin çarpım tablosunu ezbere bilmekten daha önemli olduğu bilincine varılmalı.

90 lı yıllara kadar doğanlara bakın, bir de 90 dan sonra doğanlara. 90 öncesi nesil büyürken elinin altında internet olmamasına rağmen internet ile büyüyen 90 sonrası nesilden kat ve kat daha çok bilgilidirler. Okumada araştırmadan geleceğimiz olmayacak, bir nesili kaybettik ama ondan sonrakini kurtaralım.

Üretim yapmadan tüketen bir toplumuz, arabanın yeni modeli mi çıktı hemen al, yeni model telefon hemen al. Mevcutlar işini görüyor mu görmüyor mu hiç düşünmeden al gitsin. Paran mı yetmiyor kredi çek. Bugün ki sıkıtımızın da sebebi bu değil mi? Üretmeden tüketmek.

Youtuberlar ile yapılmak istenen de bu, sen üretme tüket ben sana parayı veririm, beynini körelt bir faydan olmasın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR