Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Hayvanlara eziyet etmeyelim

Hayvanlara eziyet etmeyelim

Hepinizin de bildiği gibi 4 Ekim  Hayvanları Koruma Günü olarak ilan edildi. 1931 yılında kabul edilen bu güne rağmen özellikle son yıllarda ülkemizde hayvanlara karşı yapılan eziyet ve işkence artış göstermektedir.

Şunu mutlaka bilmeliyiz ki, hayvanlarda tıplı insanlar gibi duygu ve hareket kabiliyetine sahip olan canlı varlıklardır. İnsan hayatının vazgeçilmez bir parçası olan hayvanlar, insan yaşamında çok çeşitli imkanlar tanıyarak insanların yaşamına değerler katmıştır.

Kimi hayvan gücüyle, kimi hayvan ürünleriyle insanların hayatını kolaylaştırmış, insanların daha sağlıklı olması için onları doyurmuş ve onları uzak yerlere taşıyarak yeni fetihlere sebep olmuşlardır. Bugün hala en büyük besin kaynaklarımızı hayvanlardan elde etmekteyiz.

Hayvanlar bizlerin en yakın dostlarıdır. Yalnızlıklarımızı onlarla giderir, yorgunluklarımızı onların sesleriyle gideririz. Sessizliğimizin tanığı, sevincimizin sebebidir hayvanlar. İstedikleri sadece insanlarla birlikte olmak, onlara güvenmek ve onların hayatını kolaylaştırmaktır.

Çeşitli yollarla hayvanlara eziyet ve işkence çektirenler, hayvanları sadece zevk için öldürenler büyük bir vebal altındadır. Yeni nesillerin hayvan sevgisini kazanmasında her bireyin sorumluluğu vardır. Medeni devletlerin hepsi hayvan yaşamının sağlıklı ilerlemesinden sorumludur.

Bir çok alanda insanın en büyük yardımcısı olan hayvanlara karşı insani ve vicdani bir yaklaşım içerisinde olmalıyız. Hayvanları sevmek, onları korumak ve onlar için bir kap su veya bir lokma ekmek vermek gibi insani davranışlarımızı artırmalıyız. İnsanı sevmek ve insanla birlikte yaşamaktan başka hiçbir amacı olmayan hayvanlara karşı biraz daha merhamet lütfen. Bunun için hayvanları sevelim, koruyalım, onlara eziyet etmeyelim. Hayatı sevmek hayvanları sevmekle başlar, unutmayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR