Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Hayırlı olsun

Hayırlı olsun

Üç aylık tatil döneminin ardından 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı bugün başladı. Daha önce 14 Eylül tarihinde açılması planlanan ancak turizmcilerin yoğun baskısı ve Kurban Bayramı nedeniyle açılışı bugüne ertelenen okullarda hayat başladı.

İlk günlerde öğrencilerin okula başlaması biraz zor olsa da zaman içerisinde onlarda alışacaklar. Sabahları geç uyanmak ve akşamları geç yatmak gibi alışkanlıklar artık bitecek, erken yatıp erken kalkmaya alışacaklar.

Televizyonlarda gün boyu izlenen çizgi filmler ve diziler artık fazla bir seyirci bulamayacak kendine. Hafta içinde parklar boşalacak, bisikletler sadece hafta sonları binilen vasıtalar olacak. Tabi bu kadar çok öğrencinin okula başlaması ile birlikte trafikte de sıkışıklıkların yaşanması kaçınılmaz olacak.

Öğrenciler aylardır hasret kaldıkları öğretmenleri ile buluşacak, sessiz sınıflar çocuk sesleri ile dolacak. Öğretmenler öğrencilerini bağırlarına basarken velilerde çocukları ile birlikte yoğun bir eğitim mesaisine başlayacak.

Konya, eğitim konusunda şanslı illerimizden biridir. Devlet okullarındaki sıkışıklıklar giderilmiş adeta özel okullarla yarışacak hallere gelmiştir. Yeni atanan öğretmenlerle birlikte öğretmen açığı sayısı en aza indirgenmiş durumdadır. Bundan sonra öğretmen, öğrenci ve veli üçlemesi ile birlikte başarılarda gelecektir umarım.

2015-2016 eğitim ve öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR