Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Gün gelir geçer

Gün gelir geçer

Gün gelir geçer

Ülke olarak nedense bazı önemli olayları gırgıra almaya bayılıyoruz. Bu konu hayati konu olsa bile bizim için fark etmez. Önceleri bana bir şey olmaz diye düşünür, daha sonrada bütün yasakları delmeye çalışırız.

Koronavirüs konusunda da bir süre işin gırgırını yapmaya çalıştık. Umreden gelen yurttaşlarımız arasında kaynanası olanların “Kaynanamı tutabildiğiniz kadar tutun!” diyebileceğini mi konuşmadık, coronayı engelliyor sanıp aşırı alkol alıp komaya gireni, hatta sahtesinden ölenini mi görmedik, karantina altına alınmakla garantiye alınmak üzerinden espri yapanları mı duymadık…

Tüm bunların yanında 37  insanımızın ölüm haberiyle beraber vaka sayısının bin 500 lere  yaklaştığını Sağlık Bakanı’mızdan duyunca ciddiyet kavranmaya başlandı sanırım. Kolonya, maske, sıvı sabun derken virüs görülen ülkelerden gelenlerin 14 gün boyunca kimseyle görüşmeyip evden dışarı çıkmamalarının önemini yeni vakalarla yakından gördük.

Şu an dünyada corona tedbir ve mücadelesinin en iyi Güney Kore’de yapıldığı, günde ortalama 20 bin kişiye test uygulandığı söyleniyor. Ülkemizde en çok korku ve panik içinde olanların büyük şehirlerimizde yaşayanlar olduğu görünüyor. İnsanın en fazla olduğu yer bu virüs için de tehlikenin adresi sayılıyor.

Eve kapanan insanlarımızınsa internet alışverişlerine yöneldiği, internet üzerinden satış yapan sitelerle kargocuların işlerinde patlama yaşandığı görülüyor şu sıralar.Bu dönemin içinden çıkılacak inşallah da dünyayı pazar edenlerin istediği kadar hastalık ve ölümün görülmesi gerekecek galiba!

“Evinde kal” çağrısıyla evde vakit geçirmeye çalışanlar! “Vakit geçmiyor” mu diyorsunuz? Şair Abdurrahim Karakoç’tan cevap var size:

“Vakitler bitmiyor diye gamlanma

Yatarsın, gezersin gün gelir geçer...

Zaman tek menzilde eğlenir sanma

Okursun, yazarsın gün gelir geçer...

...

Yakışır zamanla yaşlılık gence

Yarınlar dün olur, sonralar önce

Dünya oyuncaktır, toprak eğlence

Yığarsın, kazarsın gün gelir geçer...”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR