Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Genç KOMEK iyi ki varsın

Genç KOMEK iyi ki varsın

Çocuklarımız, okulların kapanması ile birlikte aylardır hayalini kurdukları okulsuz ve ödevsiz bir tatilin planlarını yaparken, biz ebeveynlerde  çocukların tatilini nasıl değerlendireceğiz diye düşünürken imdadımıza, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin  7-16 yaş arası binlerce öğrenciye sanat, spor, dinimiz ve değerlerimiz başlıklarında eğitimleri vereceği Genç KOMEK Yaz Okulu yetişti.

Çocukların eğlenerek bilgilendirilmeleri, dini değerlerimizin verilmesi, sanat ve spor faaliyetlerine katılmasını sağlayan Genç KOMEK, inanıyorum ki bir çok aileninde takdirini kazanmıştır. Aileler tarafından büyük rağbet gören Genç KOMEK, dün yaz okullarını açarak öğrencileri ile buluştu.

Yaş guruplarına göre ayarlanan sınıflarda eğitim görecek olan öğrenciler sadece tatil yapmayacaklar aynı zamanda sosyal, duygusal ve yeteneksel bir çok faaliyetlere de katılacaklar. Eğlendirirken öğretmek, öğretirken sıkmamak için çocuklara özel eğitim sistemi ile  yaklaşmayı amaçlayan Genç KOMEK, inanıyorum ki büyük bir eğitim hamlesine sahiğ olacaktır.

Genç KOMEK, yaz tatili boyunca çocuklarımızın  aynı ortamda yaşayarak birbirlerine destek olmalarını ve arkadaşlık kavramının gelişmesine, okullarda öğretilen becerilerle sorumluluk duygusu kazanan çocukların özgüvenini artırmayı ve ileride anlatacakları anılar olmasına sebep olacaktır.

Genç KOMEK’te Spor ya da diğer aktiviteler aracılığıyla yeteneklerini geliştiren çocuklar, daha sağlıklı bir bünyeye kavuşacaklar, özellikle doğayla iç içe yapılan aktiviteler ile çocuklara tabiat sevgisi aşılanacak ve kendi ilgi alanlarını daha iyi anlayan çocuklar, kariyerlerine yönelik daha iyi plan yapacaklardır.

Çocukların paylaşımcı, maceracı ve araştırmacı yönleri ortaya çıkaracak olan Genç KOMEK ayrıca çocuğunuzun liderlik, özgüven ve yaratıcılıklarını geliştirmek, grup içerisinde iletişimi ve ekip çalışmasını güçlendirmek için hazırlanmıştır.

Sosyal aktivitelere katılan öğrenciler birbirlerine saygı duymayı, aldıkları sorumluluklar ve edindikleri deneyimler sayesinde birlikte çalışmayı öğrenirler. Ekiple yapılan aktivitelerde hedeflere ulaşan ve başarı gösteren gençler, dayanışmanın yanında birbirlerine saygı duymayı da öğrenirler.

En önemlilerinden birisi de Genç KOMEK, çocuklarımıza dini değerlerimiz, dinimizin temel kuralları, namaz  sureleri öğrenmeleri ve Kuran-ı Kerim’i okuyabilmeleri için her türlü çalışmayı yapacak olması. Dini değerlerimizin yanı sıra sosyal, sanat ve spor etkinlikleri de sunacak olan Genç KOMEK iyi ki varsın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR