Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Konya’da güzel şeyler oluyor

Konya’da güzel şeyler oluyor

Malum geçtiğimiz gün de bahsettiğim üzere biriken konulara kısa kısa da olsa değinmeden geçmek istemiyorum.

AKINROBOTICS 10. YAŞINI KUTLADI

Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin ve Konya’nın hatta Dünya’nın ilk ve tek robot fabrikası olan Akınrobotics’in 10. Yılını kutladık. Her fırsatta yazarım, Akınsoft Konya için bulunmaz nimetlerden biridir. Aynı zamanda kurucusu Özgür Akın da hem farklı kişiliğiyle, hem girişimciliğiyle ve hem de cesaretiyle örnek isimlerden birisidir. Ve daha önceki birkaç yazımda da belirttiğim üzere bu iki değere de, yani Akınsoft’a da, Özgür Akın’a da kesinlikle Konyalılar olarak sahip çıkmalıyız. Geçen hafta yapılan 10. Yıl etkinliğinde, bu sefer gördüğüm güzellikten de bahsetmeliyim. Daha önce bu fabrikanın açılışına bile ilgi gösterilmemişti. Ama bu sefer Valimiz Cüneyt Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, Konya Ticaret Odası Başkanımız Selçuk Öztürk, Sanayi Odası Başkanımız Memiş Kütükçü, üniversite rektörlerimiz 10.yıl kutlamalarından yerlerini aldılar. Bence doğru ve haklı bir değerlendirme yapılmıştı. Ben, eğer Konya Özgür Akın’a gereken desteği ve özeni gösterirse bu kurum çok büyük başarılara, hem Konya adına hem Türkiye adına imza atacaktır diye düşünüyorum.

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ’NDEN BİR İLK DAHA

KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj bölümü açılması ile ilgili başvurularda bulunmuştu ve geçtiğimiz hafta Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk bu başvurunun kabul edildiğini açıkladı. Yani 2019-2020 akademik yılında Karatay Üniversitesi bu eğitime 48 öğrenciyle başlayacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile birlikte hareket edilen bu bölümde, teorik ve pratik olarak ileri düzeyde eğitim verilecek. Bir pilot akademisi de bulunacak. Türk Hava Kurumu’ndan sonra planör eğitimi veren tek kurum olacak. Bu kadar da değil Konya’da Eğribayat mevkiinde 305 bin metrekarelik bir alanda kendi hava parkına sahip Türkiye’deki tek üniversite olacak. Ve önümüzdeki 4 senede 14 uçaklık filosuyla Konya’ya ve ülkeye hizmet edecek olan Pilotaj Bölümü inanıyorum ki Konya’nın gururu olacak. Bunların her birini yazarken inanın içim coşkuyla doluyor. Çünkü Konya için o kadar önemli şeyler ki bunlar. Ama “ne olur siyasete falan kurban gitmesin” diye de dua etmeden geçemiyorum.

KONESOB’TAN HALK EĞİTİMİ

Geçen haftanın güzel olaylarından birisi de KONESOB(Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği)’un eğitimle ilgili yaptığı çalışmaları görmemiz oldu. Aslında esnaf odalarından Bakırcılar Odası’nın değerli başkanı İbrahim Işık’ın bir programına katılmıştık ve o programda bulunan KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak’ın peşine takıldık. O da bizi, Pastacılar Odası Başkanı Kadir Kağnıcıoğlu ile doğruca Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne götürdü. Orada KONESOB’un açtığı pastacılık kursunu gördük. ILO’dan destek alınarak açılan kursa gerçekten yoğun bir ilgi vardı. Bunun dışında yine ILO desteğiyle, KONESOB’un esnaf yetiştirmede köklü bir çözüm olabilecek kurslarını da gördük. Ve bu kurslarda sadece Türk olanlar değil, mültecilere de oldukça büyük yardımları dokunuyor. Tabii ki Muharrem Başkan bu çalışmaların geleceğini düşünerek çok daha büyük coşkuyla bilgi veriyor. Yani anlayacağınız, Başkan Karabacak, genç ve dinamikliğini bu gibi projelere lanse ediyor ve KONESOB’un başarılı işlere imza atmasını sağlıyor.

CİNSİYET AYRIMCILIĞI HİKAYESİ GÜNÜN MODASI

Son günlerde bu cinsiyet ayrımcılığı laflarını çok duymaya başladık. Ancak her konuda olduğu gibi bu konuda da neyi, nasıl savunacağımızı ve tartışacağımızı bilemediğimizden konu geldi dayandı insanların cinsel tercihine…

Cinsiyet ayrımcılığı, seksle, pornografiyle alakalı bir şey değildir. Cinsiyet ayrımcılığı en basit ve anlaşılabilir haliyle bu dünya üzerinde yaşayan her cinsin, yani insan, hayvan, bitki gibi, yaşama hakkının saygınlığıdır. Yani ne olursa olsun bir insan da, sokakta yaşayan bir hayvanın da, bahçede büyüyüp giden bir gülün de yaşam hakkı kutsaldır. Ve bu yaşama hakkı hiçbir cins için ayrımcılık gerektirmez. “Senin kadar onun da bu dünyadan hakkı vardır”.

Dolayısıyla burada, “bu nasıl olsa hayvan”, “bu nasıl olsa fakir”, “bu nasıl olsa kadın”, “bu nasıl olsa yaşlı veya çocuk” veya da başka sebepler üreterek eziyet etme hakkı kesinlikle yoktur. İşte cinsiyet ayrımcılığına karşıtlık bu demektir. Ama her konuda olduğu gibi yine bazı bilgiden arınmış kişilerin işi seksüel bir tavra dökmeleri sadece kafalarının nasıl çalıştıklarıyla alakalıdır.

İnsanı yeryüzünün halifesi gösteren Allah’ın, kulları için; tüm insanlara, hayvanlara, nebatata saygıyı öğreten Peygamberin ümmeti için, cinsiyet ayrımcılığı gibi bir konu gündem oluşturmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR