Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Festival havasında temayül yoklaması

Festival havasında temayül yoklaması

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan seçimde Konya’yı temsil etmek isteyen Ak Partili milletvekili aday adaylarının temayül yoklaması yapıldı. Selçuklu Spor Sarayında yapılan ve adeta bir festival havasında geçen temayül yoklamasında aday adayları kendilerini anlatmak için çalıştılar.

Selçuklu Spor Sarayının fuayesine attıkları bir masa ile kendilerini Ak Partili delegelere anlatmak isteyen genci, yaşlısı, kadını ve erkeği ile yaklaşık 222 milletvekili aday adayı, çeşitli ikramlar ve broşürlerle gelenleri karşıladı.

Spor salonunun girişinden itibaren başlayan broşür verme yarışı fuaye salonunda da devam etti. Kendi aday adaylarının tercih edilmesi hususunda büyük bir yarış içerisinde olan kişiler, delegelerin peşini bırakmadı. Spor salonunun iç kısmında yasak olan broşür dağıtımı nedeniyle adeta merdivenlere varıncaya kadar her yer broşür doldu taştı.

Olgun bir hava içerisinde geçen temayül yoklamasında Ak Partili delegeler 222 milletvekili aday adaylarından kendilerine yakın gördükleri 15 aday adayını işaretleyerek görevlerini yerine getirmeye çalıştılar. Aynı gün saat 16’ya kadar devam eden temayül toklamasının sonuçlarının açıklanmadan genel merkeze gönderileceği de ifade edildi.

Büyük bir heyecan içerisinde kendilerini anlatmaya çalışan milletvekili aday adaylarından en çok ilgi çekeni ise henüz 18 yaşında olmasına rağmen büyük bir medeni cesaretle aday adaylığını açıklayan Batuhan Aşıcı oldu. Temayül yoklamasını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve milletvekili aday adayı Tahir Akyürek, Batuhan Aşıcı’nın standında durarak kendisini tebrik ettiler. Aynı zamanda hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Halen görevde olan milletvekillerinin katılmadığı temayül yoklamasında salonun tanzimi  ve seçim sandıklarının yerleştirilmesindeki düzen herkesce takdir edildi. Her ilçe için ayrı sandık açılması sonucu delegeler sıkıntı çekmeden ve beklemeden oylarını rahatca kullandılar.

15 kişilik milletvekili aday kadrosuna girmek için yoğun bir gün geçiren milletvekili aday adayları, aynı zamanda birbirlerinin standlarını da gezerek karşılıklı başarı dileklerinde bulundular. Demokrasinin en güzel örneklerinin sergilendiği Ak Parti milletvekili adaylığı temayül yoklaması iktidar partisine layık bir şekil de sona erdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR