Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Fatma Toru ile 5 yıl

Fatma Toru ile 5 yıl

2014 yılında Meram Belediye Başkanlığı görevine seçilen Fatma Toru ile ilgili olarak o zaman başlayan bütün konuşmalar  “elinin hamuru” ile başlardı. Kendisinin başarısız olacağı, Meram’ın kronikleşen sorunları altında ezileceği düşünülür, “erkek işi” olduğu düşünülen belediye başkanlığını kaldıramayacağından söz edilirdi.

Ancak aradan geçen 5 yılın sonunda şimdi “elinin hamuru” diye başlayan cümleler kuranların hemen hepsi “helal olsun” demeye başladı. Konya’nın yeşille birlikte anılan Meram ilçesinde kişi başına yaklaşık 5 metrekare yeşil alan kazandırarak bu adı hak etmesine sebep oldu.

Görevde bulunduğu 5 yılı anlatmak için “Alnımın akıyla 5 yıl” programı düzenleyen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram’da  kültürel ve sosyal hizmetleri ön planda tutan, yatırıma önem veren, kentsel dönüşüm konusunda devrim yaratan uygulamaları ile  “Meram daha güzel olacak” sinyalini verdi.

Kalabalık davetli grubunun katıldığı ve yaklaşık bir saat süren “Alnımın akıyla 5 yıl” programı dolu dolu geçti. Protokolun yanı sıra meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplu örgütleri başkan ve üyeleri ile kalabalık bir basın grubunun karşısında yapılan sunumda Meram ilçesine 5 yıl içerisinde yapılan yatırımlar ve projeler tanıtıldı.

Bir çok belediye başkanının gerçekleştirmeyi göze alamadığı Şükran Mahallesi kentsel dönüşüm programının bile başlı başına büyük  bir iş olmasına rağmen, bunun yanı sıra sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerinden de bahseden Toru, Meram’ın değerine değer katmak için çalıştıklarından bahsetti.

Meram ilçesindeki  yerel kalkınmayı sağlamak için birlikte üretmek, geleceği birlikte örmek zorunda olduklarından söz eden Başkan Toru, Meram’ın geleceğini sağlam temeller üzerine kurduklarını, Meram halkı ile birlikte elele vererek her sokağa kadar hizmet götürdüklerini, halkı ile bütünleşen bir belediye olmaya gayret ettiklerini de özellikle ifade etti.

Geleceğin parlayan ilçelerinden biri olacak olan Meram ilçemizin beş yıl içerisinde aldığı yatırım, proje ve çalışmalar toplantıya katılan herkesin gözlerini kamaştırdı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bundan önce “elinin hamuruyla” diye başlayan söz söyleyenlere çok güzel ve anlamlı bir cevap vermiş oldu. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve onunla birlikte büyük emek harcayan ekibini kutlarım.Meram’ın Fatma Toru ile daha büyük projelere imza atacağına da yürekten inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR