Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Erken seçim 24 Haziran 2018 tarihinde

Erken seçim 24 Haziran 2018 tarihinde

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Salı günü yapılan partisinin gurup toplantısında yaptığı sürpriz açıklama ile gündeme gelen erken seçim tarihi konusundaki gelişmeler devam ediyor.

Devlet Bahçeli yaptığı gurup konuşmasında 26 Ağustos 2018 tarihini işaret ederek erken seçim isteğinde bulundu.

Artık siyasi kulislerde Devlet Bahçeli’nin bu açıklaması  ile  bir erken seçimin kaçınılmaz olduğu görüşünde hemfikir. Ak Parti ve MHP’nin her şartlar altında  erken bie seçime hazırlıklı olduğunu söyleyen siyasi kulisler Ana Muhalefet Partisi CHP’ninde seçime hazır olduklarını açıklamasının ardından artık erken seçimi beklemeye başladı.

Şu anda herkes erken seçim konusunda hem fikir olmasına rağmen, erken seçimin tarihi konusunda çeşitli düşünceler bulunmaktadır. Devlet Bahçeli’nin Ağustos ayında yapılmasını istediği erken seçimde, yaz aylarında olunmasından dolayı herkesin tatilde olabileceği ve kurban bayramının ardından yapılacak bir seçime katılımın az olabileceği görüşü hakim olmuştu.

Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yapmış olduğu görüşmelerden sonra erken seçim tarihini 24 Haziran 2018 olarak açıkladı. Ülkemizin içinde bulunduğu durum nedeniyle seçim sözcüğünün gündemden düşmesi adına alınan bu kararın hayırlı olmasını dilerim.

 Siyasi kulislerde bunlar konuşulurken vatandaşın gündeminde de ekonominin bu kadar çok daraldığı bir dönemde erken bir seçim yapılmasının ülke ekonomisine zarar verebileceği de konuşulmaktadır. Vatandaş ekonominin biraz olsun rahatlaması adına bazı projelerin hayata geçirilmesini ve yaşanan ekonomik darboğazdan biraz olsun çıkılmasını arzu etmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR