Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Emekliye promosyon yeniden gündemde

Emekliye promosyon yeniden gündemde

Emekliye promosyon yeniden gündemde

Bundan üç  yıl önce  sanki çok büyük paraymış gibi emeklilerin ‘promosyonu’,  ne siyasilerimizin ne de bakanlarımızın dilinden düşmüyordu. Daha sonra emekli vatandaşlarımız promosyonlarını almıştı.

Emeklilerin aldığı maaşa oranlar 375 lira ile 450 lira arasında bir promosyon emeklilerimize dagıtıldı. Aradan geçen üç yıldan sonra emeklilerin bankalara promosyon için verdikleri taahhüt Mart 2020 yılında doluyor.

Gerek bankalar ve gerekse de finans kuruluşları emeklileri kendilerine çekmek için yeni yeni kampanyalar yapmaya başladılar. Üç yıl için verilecek oran henüz belli olmadı ama, yanında bir emekliyi de kendi bankasına getiren emekliye 150 lira artı para verilmesi bile konuşuluyor.

Ayrıca bankalar parasını kendi bankasına getiren emeklilerin havale ve EFT lerinden para almayacaklarını, sırada bekletmeyeceklerini, kendisi ile ilgileneceklerinin de taahhütünü vermeye başladılar.

Ülkemizde halen yaklaşık olarak 11 milyon 800 bine yakın emeklinin olduğunu varsayarsak nasıl büyük bir Pazar olduğu da sizlerinde dikkatlerinden kaçmayacaktır. Bankalar bu sessiz çoğunluğun peşindeler şimdi.

Ancak bu defa emeklilerimiz üç yıllığına 450 lira gibi komik bir paraya bankalarını değiştireceklerini sanmıyorum.Artık emekli vatandaşlarımızda kendi haklarını gözeten en büyük promosyonu veren bankalarla görüşecektir.

Zaman zaman ekranlara gelir; emeklinin aldığı maaş ve enflasyon oranları. Emekli vatandaş hayat pahalılığının altında ezilmektedir.Emekli vatandaş ne ailesini ve ne de torunlarını sevindiremiyor.Hayat mücadelesi içerisinde kıvranıp duruyor.

Yıllarca hizmet verdikten sonra emekliliğini en iyi şekilde yaşamak isteyen emeklilerimiz, hayatın karmaşasına yenilmemek ve ayakta kalabilmek için emekli olduktan sonra bile çalışmaya devam diyorlar. Artık emekli vatandaşlarımızda rahat bir hayat sürmek istemektedir ve en doğal da haklarıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR