Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Eğitimde Milliliğe doğru

Eğitimde Milliliğe doğru

Eğitim söz konusu olduğu zaman herkesin söyleyeceği bir çok söz vardır. Eğitimde en çok ta her iktidarla birlikte eğitim sisteminin alt üst olduğu şikayeti gelmektedir. Mevcut hükümet bunu en aza indirerek eğitimde milli bir politika izlemek için düğmeye bastı.

İki yıla yakın bir zamandır eğitimle ilgili çeşitli kurumların görüşleri alınarak milli bir eğitim için taslak program hazırlanarak, ilgililerin görüş ve önerilerine açıldı. Temel ve orta öğretimde büyük yenilikler getirilen yeni taslak programa herkesin katkıda bulunabileceği de ayrıca ifade ediliyor.

20 Şubat’a kadar görüş ve önerilerin alınacağı yeni taslak program Milli Eğitim Bakanlığının koordinesinde bini aşkın eğitimci ile yapılan görüşmeler sonucunda bir taslak olarak hazırlandığı bildirildi.

Yeni taslak programın belli olmasının ardından bu taslağa kamuoyunun katkılarının alınacağı ve ortak bir eğitim süzgecinden geçirilerek hayata geçirileceği de öğrenildi. 20 Şubat’a kadar görüşlerin alınacağı ve daha sonra hayata geçirilecek olan programın  2017-2018 eğitim ve öğretim yılından itibaren 1, 5 ve 9 sınıf öğrencileri üzerinde uygulanacağıda bakanlıkca ifade edilmektedir.

Ülkemizin 2023 hedefleri, hükümet programları, dikkate alınarak hazırlanan taslak programda literatürler, dünya ölçeğinde eğitim programları dikkate alındı. Ders saatlerinin azaltılmayacağı ancak ders konularının azaltılacağı ve böylece öğrencilere çok bilgi vermek değil, anlamlı ve haya geçirilebilir bilgiler verilmesi amaçlanıyor.

Yeni taslak eğitim programının amacının, ana dilde iletişim, diğer başka bir dilde iletişim, bilim ve teknolojik yetkinlikler, öğrenmeyi öğrenmek, vatandaşlık ve sivil yetkinlik, insiyatif kullanma ve girişimcilik ile kültürel dışa vurum olduğu görülmektedir.

Her zaman eğitimin milli olmasını isteyenler ve eğitim sistemine katkıda bulunmayı arzu edenler için güzel bir çalışma imkanı yaratılmıştır. Artık arkadan konuşma yerine katkısı olanların bu taslak programa katkı sağlaması ve böylece eğitimde milliliğe doğru ilerlenmesi gerekir diye düşünüyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR