Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Eğitimde geleceğe doğru

Eğitimde geleceğe doğru

Eğitimde geleceğe doğru

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de bulunan  ilk, orta, lise ve üniversitelerin hepsi tatil edildi. Virüsün daha fazla ilerlememesi adına alınan bu karar, kriz yöneticilerinin ilk hedefi kimsenin zarar görmemesini sağlamak. ve öncelik sağlığı korumak için güzel bir uygulamadır.

Türk eğitiminde yeni bir dönemin ilk adımları olarak bu tatil süresinin sonunda evden eğitiminde ilk adımı atılacak. Yıllardır  dört duvar arasında kalan eğitimin günümüz çocukları için uygun olmadığını  uzmanlar dile getiriyordu. Ders zillerinin, 40 dakika sıralarda oturma zorunluluğunun öğrenmeye engel olduğunu vurgulamış, çağın gereklerine uygun yöntemler geliştirilmesinin önemini anlatmışlardı.

Gelecekte bu sistemin kaçınılmaz olarak değişeceğini de eklemişlerdi. Hepimizin üzüldüğü, endişelendiği ve bir an önce atlatmayı dilediği korona salgını madem ülkemize geldi, madem ki okulları tatil ettik; yeni yapılandırmalar ile dünyaya örnek olabiliriz.

İlk haftaki tatilin ardından uzaktan eğitime geçilecek, çocuklarımız televizyondan ya da EBA'dan öğrenmeye devam edecekler, yeni öğrenme ortamlarını keşfedecekler. Bizler de, bu yeni öğrenme ortamlarını artısı ve eksisiyle değerlendirme fırsatını bulacağız. Öğrenciler için artık işkence ortamlarına dönüşmüş okullara alternatif üretmede ya da okulları düzenlemede önemli bir adım olacak ...

Günümüz çocuklarının iç motivasyon ve öz disiplinle hareket ettiğini biliyoruz.

Öğrencilere kendi planlamalarını yapma olanağı ve özgürlüğü vereceğiz. Ve tabii ki bu olanağın eğitime etkisini göreceğiz. Tatil için sevinen çocukların, yeni tarz öğrenme yöntemi ile de heyecanlandıklarını görüyoruz..

EBA akademik destek mobil uygulamalarını Android'den ve Apple Store'dan ücretsiz indirmeye başladı bile çocuklarımız. Ücretsiz 3 GB internet hakkı da olacak. Yapay zeka temelli oluşturulan EBA akademik sistem uygulaması ders anlatımından sınav uygulamalarına, grup çalışmalarına kadar bir çok etkinliğe fırsat vermekte...

Bu sistem üzerinden öğretmen öğrenci etkileşimi de devam edecek, ödevler verilip kontrol edilebilecek

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR