Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Dolandırıcılara kanmayalım

Dolandırıcılara kanmayalım

Ülkemiz insanlarının bir çoğu hazır paraya dayanamıyor. Bundan önce defalarca kandırılmamıza rağmen yine de akıllanmıyoruz. Bizim hazır paraya olan düşkünlüğümüzü bilen bazı dolandırıcılarda bunu kendilerine fırsat olarak değerlendiriyor.

Bundan önce holdinglere parasını kaptıran hazır para düşkünü kişiler, daha sonra da yüksek faiz beklentisi içerisinde offshore bankalara paralarını kaptırdılar. Faizlerini tatlı tatlı yerken birden faiz gelirleri kesilince isyan ettiler.

Gerek holding ve gerek se offshore bankaları mağdurları intihar ettiler, kendilerini yakmaya çalıştılar ve aile düzenleri bozularak boşananlar oldu. Tatlı faiz gelirleri bozulanlar sokaklara çıkarak devletten yardım talebinde bulundular.

Şimdi de çiftlikbank vakası ortaya çıktı. Sadece çiftlik bank değil buna benzer 21 ayrı firma daha çıktı. Tatlı faiz umuduyla buralara paralarını yatıranlar şimdi başları iki elinin arasında düşünüp duruyorlar.

Saadet zinciri benzeri olaylardan kaçınılması gerektiği defalarca yetkililer tarafından uyarılmasına rağmen, maalesef bazılarımız tatlı para için buralara para yatırmaktan geri kalmıyoruz. Bu vatandaşların haline üzüldüğümüzü de söyleyebilirim.

Ancak 27 yaşındaki birisine güvenerek 511 milyon lira yatırılmasını da biraz garipsedim. İnsan parasını yatıracağı yeri sorup öğrenmez mi? Sanal çiftlik’ten tatlı gelir umanlar şimdi de verdikleri paranın peşine düştüler. Yakın bir zamanda sanal paranın da kokusu çıkacaktır.

Artık bilinçlenmeliyiz. Paramıza musallat olan dolandırıcılara paralarımızı kaptırmasak. Paramızı yatıracağımız yeri sorgulamayı öğrenmeliyiz. Artık kendimize değil de Çiftlikbank diye tipinde meymenet olmayan, işten anlamayan, sizden sadece paranızı isteyip vaatlerde bulunanlardan uzak dursak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR